-

Facebook Virüsü Nedir - nasıl bulaşır - Nasıl Korunulur

6 Mayıs 2012 Pazar yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Şirketleri Facebook Virüsleri Hakkında Uyarıyor!


Güvenlik yazılımı şirketi Kaspersky, internet kullanıcılarını ciddi anlamda tehdit eden iki yeni tehlikeyi duyurdu. Networm.Win32.Koobface.a ve Networm.Win32.Koobface.b olarak bilinen trojan, Facebook ve Myspace hesabınızı ele geçiriyor ve yoluna devam ediyor. Bu tehlikenin kurbanı olan kişi, hiçbir şeyin farkında olmuyor.

Facebook Virüsü Nasıl Çalışıyor?

Virüs bulaştığı andan itibaren, siz çevrimdışı olduğunuz anda çalışıyor ve arkadaş listenize otomatik mesaj atıyor. Buraya dikkat! Çünkü siz çevrimiçi olduğunuzda mesaj atmadığınızdan arkadaşlarınızı uyarma imkanınız da olmuyor. Virüs facebookun meşhur application kod merkezinden oluşturduğu uygulama sayfasından yayılıyor.

Sohbet kutunuza, çevrimiçi olduğunuz zaman “Foto” şeklinde mesaj atan virüs içeren linke tıkladığınız anda sizi aşağıdaki görüntüde bir web sayfasına yönlendiriyor.

Peki Bu Virüslerden Nasıl Korunulur?

Kaspersky, sorunu erkenden tespit ederek gerekli güncellemeleri yapmış durumda. Kaspersky gibi diğer güvenlik yazılım şirketleri de veritabanlarına bu 2 tehlikeyi ekliyorlar. Bu gibi sorunlarla karşılaşmak istemeyen kullanıcılar, antivirüs yazılımını mutlaka güncellemeli hatta güncelleme işini günlük ve otomatik olarak gerçekleştirmeliler.

Facebook virüsünü temizlemek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

1 – Aşağıdaki uygulamaları görev yöneticisinden kapatınız:

fbtre6.exe mstre6.exe

2 – Aşağıdaki registry kayıtlarını siliniz.:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr ent Version\Run\”systray” = “c:\windows\mstre6.exe” HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr ent Version\Run\”systray” = “C:\Windows\fbtre6.exe” HKEY_CURRENT_USER\AppEvents\Schemes\Apps\Explorer\ Navigating

3 – Aşağıdaki dosyaları siliniz.
Kod:


C:\\Windows\\fbtre6.exe C:\\Windows\\fmark2.dat

Ya da daha kolay bir yol olan, Malwarebytes ile otomatik olarak temizleyebilrsiniz.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-