-

Fucking Nigga (nigger) nedir - Irkçı Emre'nin son skandalı

16 Nisan 2012 Pazartesi yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Türkçe'ye ayıp olmasın diye pis zenci diye çevrilen  "Fucking Nigga" tabiri gerçekte çok daha ağır bir anlama gelmektedir. Türkçe'de zenci tabirinin kültürel olarak çok aşağılık bir anlamı olmasa bile uluslararası alanda bu tabir son derece aşağılayıcı ayrımcı manalar içermektedir. Nigga aynı zamanda köle manası taşıdığından   aşağı ırk aşağılık gelişmemiş ilkel gibi problemli anlamları vardır.

Bu tür bir yaklaşıma  fanatizm gözüyle bakılarak görmezlikten gelinemez. Bu bir insanlık suçudur. Şayet ırkçılık yapmıyorsanız bunu özellikle ingilizce olarak telaffuz edip bile bile söylemezsiniz.Emre'nin kasti olarak bunu amaçladığı özellikle tabiri isteyerek bilerek seçmesinden bellidir.

İnsanlık suçlarının  takımı milleti rengi dini olmaz.. Olmamalıdır. Kınanmalı lanetlenmelidir.

Emre Belözoğlu  Zokoraya S......n   Zencisi  demiştir...


Emre'nin ırkçılık yaptığı o anlar:
http://s7.directupload.net/images/120415/l54ei839.swf

1 yorum :

  1. Ayni anlamda bit ifadeyi ingilterede yaptigi soylenen yani emre'nin olayinda oldugu gibi ispatlanamiyan Chelsea'li futbolcu Terry'nin ingiltere kaptanligi elimden alindi! Eger ispatlamis olsa idi sonuclari ingiltere yasalarina gore cok daha agir bit sekilde cezalandirilirdi! Ingilterede futbol oynamis bir sporcu olan Emrenin bu kelimenin ne anlamda oldugunu bilmemesi mumkun degil ve canli yayin konusmasinda bunu bu Kadar basite Almasi yani kimse by kelimenin anlamini bilmiyormus gibi ve zakara'nin kendisine agza alinmayacak sozler soyledigini ki hic birsey demiyor Emre icin cok asagalayici bir durum Acikca irkcilik ki kabul edilir gibi degil! Bu kelimenin her hanngi bir afrika kokenli bir insan icin soylen ile bilecek kesinlikle en agir kelime cok ayip Emre senden insan olarak utaniyor ve siddet ve ehsef ile kiniyorum umarim bir yetkili seni en agir bir sekilde cezalandirir! Aykut hocanin seni kesinlikle takimdan atmasi gerekir fenerbahce camiasina hic yakismiyorsun! Yasasin renklerin kardesligi ve utanc veriyorsun Emre utan ve fotbolu birak!

    YanıtlaSil

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-