-

Galatasaray uçağını Fenerbaheçililer kaldıramdı iddiası

6 Mart 2012 Salı yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Uçağı Fenerliler kaldırmadı iddiasına yanıt: Kule çalışanlarının bağlı olduğu kurallar vardır.


Kalkış sırasında sadece Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nın uçağına özel ayrıcalık tanınır. G.Saray'ın uçağı belirlenen kalkış saatinde havalanamadı. Çünkü o uçak 25. sıradaydı. Her uçak arasında yaklaşık 3.5 dakika zaman dilimi var.


Kalkış için normal prosedür uygulandı
Dün gündemi meşgul eden bu konunun aslını öğrenmek için Atatürk Havalimanı'nda kalkışa izin veren kule yetkilisine sorduk:
- Galatasaraylılar, kalkış için 2 saat beklemelerine tepkililer. "Kuledekiler acaba Fenerbahçeli mi? diye isyan ediyorlar.
DHMİ (Devlet Hava Meydanları İşletmesi) Atatürk Havalimanı Baş Müdürlüğü'nde görev yapan bir yetkili, bu iddiaya tepki gösterdi:
- Böyle bir şey mümkün değil. Üstelik kule şefimiz Galatasaraylı.
Aynı yetkili, daha sonra kalkış için uygulanan prosedürü anlattı:


G.Saray uçağında F.Bahçe isyanı!Galatasaray'ın Sivas yolculuğu oldukça maceralı geçti. Elverişsiz hava koşulları nedeniyle hedefine ancak 8.5 saatte ulaşabilen sarı kırmızılıların çilesi İstanbul'da başladı. Uçuş için planlanan saat 14.30'du.  Ancak uçak kalkış için yaklaşık 2 saat bekledi. Bu durum, kafilede bulunanların sinirlerini gerdi. Teknik direktör Fatih Terim ve Abdürrahim Albayrak ile diğer yöneticiler, pilotla temasa geçip bir an önce uçağın kaldırılması için kuleyle görüşmesini istedi. Ama kule izin vermeyince, kalkış gerçekleşmedi. Bu bekleyiş sırasında, uçakta bulunan bazı kongre üyelerinin "Kuledekiler acaba F.Bahçeli mi? diye isyan ettikleri öğrenildi.
Uçaklara uçuş izni kodlara göre verilir
"Kule çalışanlarının bağlı olduğu kurallar vardır. Uçuş izni uçakların kodlarına göre verilir. SadeceBaşbakanlığın ve Cumhurbaşkanlığının uçaklarına özel ayrıcalık tanınır.  Diğer uçaklar hareket sıralarına göre kalkış izni alır. G.Saray'ın uçağı geç kalktı. Çünkü hem hava lodosluydu, hem de 25. sıradaydı. Her uçak arasında yaklaşık 3-3.5 dakika zaman dilimi var."

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-