-

Dünya Salon Atletizm Şampiyonası canlı yayınları ve program

9 Mart 2012 Cuma yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

 
İstanbul'da 9-11 Mart tarihleri arasında düzenlenecek 14.Dünya Salon Atletizm Şampiyonası, tarihin en geniş katılımlı şampiyonası olarak dikkat çekiyor.
14.Dünya Salon Atletizm Şampiyonası İstanbul'da başlayacak. Dünya atletizminin yıldız isimleri, TRT SPOR aracılığIyla evlerinize konuk olacak.
2008 Valencia, 147 ülkenin katılımıyla en çok ülkenin yer aldığı şampiyona olarak rekor kırmıştı. İstanbul, bu sene rekoru kırmaya hazırlanıyor. Tam 172 ülke sporcusu, şampiyonada yarışmak için İstanbul'da geliyor. 683 sporcunun yer alacağı turnuvada birçok şampiyon ve rekortmen atlet yer alıyor. 

Sırıkla yüksek atlamanın efsane ismi Yelen Isınbayeva, İstanbul'da yeni rekorlar kırmaya çalışacak. Son iki olimpiyatta altın madalya kazanan Veronica Campbell Brown da İstanbul'da şampiyonluk için koşacak.

IAFF'nin Usain Bolt ile yılın atleti seçtiği Sally Pearson, 4 kez üst üste dünya şampiyonu olan Etiyopyalı Meseret Defar, 3 dünya 1 olimpiyat şampiyonluğu bulunduran gülleci Valeri Adams İstanbul'da sporseverlerin karşısna çıkacak.

Ayrıca 60 ve 110 metre enegelli yarışlarında adeta bir ezeli rekabete dönen Liu Xiang ve Daylon Robles mücadelesi de İstanbul'da bir kez daha sahne alacak.

Müsabakalarda Türkiye için yarışacak sporcular ise madalya için oldukça iddialı.  2009 Dünya Şampiyonası'nda uzun atlamada bronz madalya kazanan Karin Melis Mey, 2011 Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'da 1500 metrede gümüş madalya kazanan Kemal Koyuncu, Türkiye'nin en büyük madalya umutları olarak yarışacak.

Şampiyona öncesi yapımı sona eren Ataköy Atletizm Salonu'nda gerçekleşecek yarışlar ise trtspor.com.tr üzerinden naklen olarak izlenebilecek. Sitemizin WEB TV uygulaması sayesinde atletizm tutkunları, yarışmaları takip edebilecek.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-