-

Afganistan'da şehit olan 12 askeri personelin isimleri

16 Mart 2012 Cuma yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Afganistan'da görev yapan Türk askerlerini taşıyan helikopter düştü. Helikopterin düşmesi üzerine 12 asker şehit oldu. Afganistanda şehit olan Türk askerlerinin kimlikleri açıklandı. İ


işte Afganistanda şehit düşen 12 askerimizin kimlikleri.

Afganistan Kabil'de düşen askeri helikopter kazasında 12 Türk askeri şehit oldu. Afganistan'da şehit olan Türk askerlerinin kimlikleri belli olmaya başladı. Afganistan'da düşen helikopterde bulunan askerlerin baba ocağına ateş düştü. 


Afganistan Kabil'de düşen askeri uçakta 12 Türk askeri şehit oldu. Şehit olan askerlerin kimlikleri belli olmaya başladı. Şehit haberini alan ailelerin baba ocağına ateş düştü. 


Şehit olan askerlerin isimleri şöyle: 


Astsubay Mehmet Akbaş- Isparta 

Hava Binbaşı Şükrü Bağdatlı-Ordu 

Harita Binbaşı Mithat Çolak- Bilecik 

Yüzbaşı Adil Erdoğan- Malatya 

Binbaşı İsmail Cem Yakınlar- Erzurum 

Uzman Çavuş Onay Vurucu- Erzurum 



- Serkan Doğan (Personel Binbaşı)
- Mithat Çolak (Mühendis Binbaşı)
- Şükrü Bağdatlı (Hava Personel Binbaşı)
- İsmail Cem Yakınlar (İstihkam Binbaşı)
- Adil Erdoğan (Kara Pilot Yüzbaşı)
- İlker Aydın (İkmal Yüzbaşı)
- Murat Yıldız (İkmal Üsteğmen)
- Tahsin Barutçu (Kara Pilot Üsteğmen)
- Okan Melikoğlu (İkmal Üsteğmen)
- Salih Helvacı (Sağlık Kıdemli Başçavuş)
- Mehmet Akbaş (U/H. Teknisyen Kıdemli Üstçavuş)
- Önay Vurucu (Piyade Uzman Çavuş) 

ŞEHİT HABERİNİ BÖYLE ALDILAR 




GÖREV SÜRESİNİN DOLMASINA BİR AY VARDI 


Afganistan'da helikopter kazası sonucu şehit olan Hava Binbaşı Şükrü Bağdatlı'nın (41) acı haberi memleketi Ordu'nun Fatsa ilçesine bağlı Bolaman Beldesi'ndeki baba ocağına ulaştı. Afganistan'daki görev süresinin dolmasına bir ay kalan Bağdatlı'nın şehit düştüğü haberi ailesine Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca ve askeri yetkililer tarafından bildirildi. 


Evine ambulans ve subayların geldiğini gören anne Emine Dağlı oğlunun şehit olduğunu anlayarak, fenalaştı. Oğlunun şehit habebiriyle yıkılan baba Şükrü Bağdatlı'ya sağlık görevlileri müdahale etti. 


8 KARDEŞ ARASINDA TEK ERKEKTİ 


Hava Binbaşı Bağdatlı'nın 8 kardeşten tek erkek olduğu öğrenilirken, eşi Nedime ve kızı Melis Bağdatlı'nın da Fransa'da yaşadığı bildirildi. 


ŞEHİT BİNBAŞI ÇOLAK'IN EVİNDE YAS 


Afganistan'da Türk helikopterinin düşmesi sonucu şehit olan Harita Binbaşı Mithat Çolak'ın, Bilecik'in Bozüyük ilçesindeki baba evinde yas var. 


Yediler Mahallesi'nde yaşayan baba Abdullah ve anne Ayşe Çolak'a oğullarının şehit olduğu haberi, ilçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Alper Koç ve Jandarma Komutanı Yüzbaşı Süleyman Can tarafından verildi. 


Acı haberi alınca fenalaşan aileye sağlık ekipleri müdahale etti. Şehidin evine askerler tarafından Türk bayrakları asıldı. Garnizon Komutanı Koç, "Vatan bizim, devlet bizim, şehidimiz bizim. Binbaşı Çolak vatanımız için görev yapıyordu" dedi. 


Evli ve 2 çocuk babası Şehit Binbaşı Çolak'ın Ankara'da görev yaptığı, 4.5 aydır bulunduğu Afganistan'a 6 aylık geçici görevle gittiği öğrenildi. 


Yüzbaşı Adil Erdoğan 


Şehit askerlerden biri olan olan Kara Pilot Yüzbaşı Adil Erdoğan'ın 5 ay önce Afganistan'daki görevine Malatya'dan gittiği bildirildi. 


Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Adil Erdoğan'ın evli ve 2 kız çocuğu bulunduğu öğrenilirken, ailesinin Malatya'da Ordu Lojmanları'nda kaldığı kaydedildi. Kastamonu nüfusuna kayıtlı olan şehit Erdoğan'ın anne ve babasının İstanbul'da ikamet ettiği öğrenildi. 


İKİ ŞEHİT ERZURUMLU 


Diğer taraftan düşen helikopterde şehit olan Binbaşı İsmail Cem Yakınlar ve Uzman Çavuş Onay Vurucu'nun Erzurumlu oldukları bildirildi. 


Binbaşı Yakınlar'ın ailesinin Palandöken, Uzman Çavuş Vurucu'nun ise Yakutiye ilçesinde ikamet ettikleri bildirildi.







 

Genelkurmay Başkanlığı, Afganistan’da düşen helikopterde 12 askeri personelin şehit olduğunu bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı saat 10.47’de internetsitesinde şu bilgi notunu duyurdu:

“1. NATO'nun Afganistan'da faaliyet gösteren Uluslararası Güvenlik Yardım Kuvveti (ISAF) çerçevesinde Türkiye’nin komuta ettiği Kabil Bölge Komutanlığı emrinde görev yapan Sikorsky tipi bir helikopterimiz 16 Mart 2012 günü yerel saat ile 07.55’te kaza kırım geçirmiştir.


2. Helikopterde bulunan 12 askeri personelimiz şehit olmuştur.

3. Olayın meydana geliş nedeni kaza kırım heyeti incelemesi sonucunda açıklığa kavuşacaktır. 4. Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, silah arkadaşlarına, şehitlerimizin kederli aile ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

Afgan polis yetkilisi, “Helikopter teknik sorunlar nedeniyle Kabil’in Bagrami mahallesinde bir eve çakıldı ve polisler Türk vatandaşı olan 8 kişinin cesedine ulaştı” dedi. Olayda evde bulunan 4 kişinin de yaşamını yitirdiği öğrenildi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutuoğlu da olayı doğruladı ancak şehit sayısı konusunda bir açıklama yapmadı.

DAVUTOĞLU: TEMAS HALİNDEYİZ

AFGANİSTAN’da ;düşen ;helikopter kazasıyla ilgili olarak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kabil’deki komutanın olay yerine yeni gittiğini ve devamlı temas halinde olduklarını söyledi.

Helikopter kazası olduğu sırada Ankara’dan İstanbul’a gelen Dışişleri Bakanı Davutoğlu Atatürk Havalimanı’nda devamlı olarak Afganistan’la telefonla görüştü ve olayla ilgili olarak gazetecilere şu açıklamayı yaptı: " Biraz önce Kabil Büyükelçiliği ile görüştüm. Maalesef bir helikopterimiz düştü. Ancak kesin teyit edilmiş rakamlar ve herhangi bir kayıtla ilgili hususlar belli değil. Bu konuda kesin bir teyit söz konusu değil. Kabil bölge komutanımız olay mahalline intikal etti. Büyükelçimiz de orada. Tablo netleşince açıklama yapacağız." Kaçırılan gazetecilerle ilgili olarak soruya ise Davutoğlu, " Çok yakından takip ediyoruz" diye cevap verdi

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-