Türkiye’de ismi çok duyulmamış olsada Orta Doğu ülkelerinde çok fazla kullanılan bu bitki kalp hastalıklarına, kariceğer yağlanmasına ve unutkanlığa iyi gelmekte. Uzun zamandır Çin’de üretimi süren ve bir çok diyabet hastasının iyileşmesinde rol oynayan bu bitki içerisinde bulundurdupu polisakkaritleri sayesinde kan şekerini ve insülin cevabını düzenlediği görülmüştür.
İçeriğinde yer alan betain maddesinin de özellikle diabet hastalarında sıkça görülen karaciğer yağlanması ve damar rahatsızlıklarını önlediği bilinmektedir.
Goji berrydeki betain ve ana molekül olan polisakkaritler hasarlı DNA’nın tamirini gerçekleştirir. Bir hücresel protein olan Interlökin-2 (IL-2) bir çok kanser türünde oluşan anti-tümör cevapların oluşmasını sağlar.
Goji berry çok bilinen bir karaciğer hücre koruyucusu olan serebrozid içeriği sayesinde, yüksek toksik etkisi olan klorlanmış hidrokarbonlara karşı karaciğeri dahil koruma sağlar.
Goji berry ile birlikte kanser ilacı kullanan hastalarda olumlu cevapların yüzde 50 oranında arttığı görülmüştür. Serbest radikallerden olan süperoksit’in hastalıkların oluşumu ve ilerlemesinde önemli bir rol oynadığı gösterilmiştir. Bu enzim yaş ile birlikte azalmaya başlar. ABD’li bilim adamları Özellikle orta yaştan sonra Goji alımının süperoksit dismutaz enzim değerlerini yüzde 40 oranında arttırdığını kaydetti.
İçeriğinde yer alan betain maddesinin de özellikle diabet hastalarında sıkça görülen karaciğer yağlanması ve damar rahatsızlıklarını önlediği bilinmektedir.
Goji berrydeki betain ve ana molekül olan polisakkaritler hasarlı DNA’nın tamirini gerçekleştirir. Bir hücresel protein olan Interlökin-2 (IL-2) bir çok kanser türünde oluşan anti-tümör cevapların oluşmasını sağlar.
Goji berry çok bilinen bir karaciğer hücre koruyucusu olan serebrozid içeriği sayesinde, yüksek toksik etkisi olan klorlanmış hidrokarbonlara karşı karaciğeri dahil koruma sağlar.
Goji berry ile birlikte kanser ilacı kullanan hastalarda olumlu cevapların yüzde 50 oranında arttığı görülmüştür. Serbest radikallerden olan süperoksit’in hastalıkların oluşumu ve ilerlemesinde önemli bir rol oynadığı gösterilmiştir. Bu enzim yaş ile birlikte azalmaya başlar. ABD’li bilim adamları Özellikle orta yaştan sonra Goji alımının süperoksit dismutaz enzim değerlerini yüzde 40 oranında arttırdığını kaydetti.
0 yorum :
Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.