-

dünyada en çok ziyaret edilen haber siteleri nelerdir?

24 Şubat 2012 Cuma yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Uluslararası internet istastik firması ComScore, 2012 yılının ocak ayında Avrupa’daki internet kullanımına ilişkin verileri açıkladı. Avrupa’nın yaklaşık yarısının haberleri internet üzerinden takip ettiklerini gösteren verilerde ilgi çeken sıçramayı 49 Avrupa ülkesi arasında Türkiye’den Milliyet.com.tr gerçekleştirdi.
Milliyet.com.tr’nin kasım ayında 9 milyon 628 bin kişi olan ziyaretçi sayısı, aralık ayında 10 milyon 131 bin kişiye, ocak ayında ise 11 milyon 784 bin kişiye yükseldi. Türk okurlarının gösterdiği ilgi Milliyet.com.tr’yi Avrupa’nın en çok ziyaret edilen üçüncü haber sitesi yaptı.İnternetin gözde adresleri
Milliyet.com.tr iki ayda ziyaretçi sayısını 2 milyon kişiden daha fazla artırarak Avrupa’nın en hızlı yükselen haber sitesi de oldu.
Ocak ayında toplam 383 milyon 720 bin Avrupalı internet kullanırken haberleri internet üzerinden takip edenlerin sayısı 194 milyon 328 bin kişi oldu. Avrupa’nın en çok ziyaret edilen haber siteleri listesinin başında İngiliz Daily Mail gazetesi yer aldı. İkinci sırada 16 milyon 184 bin ziyaretçi ile yine bir İngiliz gazetesi olan Guardian bulunuyor.
Listenin üçüncülük kürsüsünde 11 milyon 784 bin ziyaretçi sayısı ile Milliyet.com.tr yerini aldı. ComScore tarafından yayımlanan listede Türkiye’den Hürriyet.com.tr dördüncü, Alman Bild ise beşinci oldu. ComScore araştırmasında Avrupa’daki 49 internet piyasasındaki verileri bir araya getirirken, 18 internet piyasasına ait özgün bilgiler değerlendirildi.


0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-