-

Thierry Henry'nin muhteşem döndü Arsenal kazandı

17 Eylül 2012 Pazartesi yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

İngiltere Federasyon Kupası 3. tur karşılaşmasında Arsenal, yıllar sonra takıma dönen oyuncusu Henry'nin golüyle Leeds United'i 1-0 mağlup etti ve bir üst tura yükseldi.

59,615 kişinin doldurduğu Emirates Stadı'nda oynanan karşılaşmada, Henry 68. dakikada Arsenal taraftarlarının alkışları eşliğinde Faslı forvet Marouane Chamakhın yerine oyuna girdi.
79. dakikada ise, Song'un süper ara pasında ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Henry, uzak köşeye yaptığı vuruşla güzel bir gol kaydetti. 1-0


Bu sonucun ardından Leeds Unitedı geçerek FA Cup'ta 4. tura kalan Arsenal, 29 Ocak tarihinde oynanacak karşılaşmada Aston Villa'nın rakibi oldu.
ABD Major Ligin tatilde olması nedeniyle 2 aylığına Arsenal'de kiralık olarak forma giymek için Londraya dönen 34 yaşındaki Henry, Arsenaldeki 371. resmi maçında 227. golünü kaydetmiş oldu.
Arsenal tarihinin gelmiş geçmiş en golcü futbolcusu olan Fransız yıldız, Leeds maçı sonrasında ESPNe yaptığı açıklamada, "Golü attığımda hissettiklerim inanılmazdı. Bu geceyi hiç unutmayacağım" dedi.
Arsenal teknik direktörü Arsene Wenger ise yaptığı açıklamada, "Bir rüya gibiydi. Küçük çocuklara futbolla ilgili bir hikaye anlatmak istediğinizde, bu maçı anlatabilirsiniz" dedi.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-