-

Ece Temelkuran Habertürk'ten neden kovuldu?

4 Ocak 2012 Çarşamba yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Ciner grubu bu kez soldan vurdu ve köşe yazarı Ece Temelkuran'ın yazılarına son verildi.
Habertürk TV'deki deprem Gazete Habertürk'te devam etti. Ciner grubu bu kez soldan vurdu ve köşe yazarı Ece Temelkuran'ın yazılarına son verildi.

Yiğit Bulut grubun kanalının tepesinden gönderilirkenGazete Habertürk'ün muhalif kalemlerinden Ece Temelkuran da köşesini kaybetti. Temelkuran, Twitter'da yaptığı açıklamada ilk benden duyun istedim dierken gazete yönetiminin kendisiyle yolları ayırdığını duyurdu.

İşte Temelkuran'ın yaptığı o açıklama:

İlk önce benden duyun isterim. Habertürk benimle de yolunu ayırdı. Bütün çalışma arkadaşlarıma başarılar dilerim.
FATİH ALTAYLI, TEMELKURAN'I NEDEN GÖNDERDİ?

Ece Temelkuran'ın Gazete Habertürk'le yollarının ayrılmasının perde arkası da hayli ilginç. Gazeteciler.com'a gelen bilgilere göre Temelkuran'ın kitap yazmak için Tunus'a yerleşmesi gazeteyle yolların ayrılmasına yol açtı. Habertürk yazarının gazetesiyle yaptığı sözleşme yeni yılla birlikte sona erdi. Ancak yenilenmesi düşünülen sözleşme gazetenin yayın yönetmeni Fatih Altaylı'nın vetosuna takıldı. Altaylı, köşe yazarlarının merkezde oturmasına, ülkenin ve gündemin nabzını tutabilecek bir konumda olmasına önem verdikleri gerekçesiyle Temelkuran'ın sözleşmesini yenilemedi. Yani Habertürk yazarının Tunus macerası köşesini kaybetmesine neden oldu.
Ece Temelkuran Habertürk'ten kovuldu! 
Elbette bu gerekçenin bir ayrılık sebebi olup olmayacağı kimilerince tartışmalı görüneceğinden tartışmalar devam edecek. Temelkuran'ın aslında yazıları ve muhalif kimliği nedeniyle gönderildiği ya da Yiğit Bulut'un gönderilmesini dengeleyecek bir tercih olduğu yönündeki yorumlar sosyal medyada şimdiden geniş şekilde dillendirilimeye başlandı bile.

HABERTÜRK'TEN KOVULAN YİĞİT BULUT'U TİYE ALMIŞTI

Diğer yandan Temelkuran'ın Yiğit Bulut için yaptığı yorumlar da ilginç bir ironiyle sonuçlandı. Temelkuran, Habertürk TV'nin tepesindeki koltuğunu kaybeden Yiğit Bulut'u tiye alan tweetinde şöyle demişti demişti.

"bir yiğit gurbete gitse gör başına neler gelir/ garip sılayı andıkça yaş gözüne dolar gelir" demek isterim iki taşın arasında

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-