-

Gizem yüksel gaz zehirlemesi bursa orhangazi trajik ölüm

29 Kasım 2011 Salı yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Bursa Şubesi Şube Müdürü Serdar Sönmez, Bursa’nın Orhangazi İlçesi’nde 11 yaşındaki Gizem Bera Yüksel’in zehirlenip yaşamını yitirmesine, şofbenin banyoda bulunmasının neden olduğunu söyledi.

MMO Bursa Şube Başkanı İbrahim Mart, MMO Bursa Şubesi Doğalgaz Komisyon Başkanı Nezih Karabıyık ve Şube Müdürü Serdar Sönmez ile birlikte daha önceden planlanan ’karbonmonoksit zehirlenmeleri’ ile ilgili basın açıklaması yaptı, Gizem’in ölüp, ablası İrem’ın komada olmasına neden olayla ilgili de açıklama yaptı.

Akademik Odalar Birliği’nde düzenlenen toplantıda, Bursa’da karbonmonoksit zehirlenmelerinin yıldan yıla arttığını belirten Başkan Mart, "Kentte 2009 yılında 3 kişi karbonmonoksit zehirlenmesinden yaşamını yitirdi. 2010 yılında 18, 2011 yılında da bu güne kadar 10 ölüm gerçekleşti. Bu veriler bize Bursa’da baca gazı ya da karbonmonoksit zehirlenmesinin ciddi boyutlarda olduğunu gösteriyor. İl Sağlık Müdürlüğü, İtfaiye Daire Başkanlığı, BACADER, ve Bursagaz ile birlikte işbirliği içindeyiz. Halkı bilinçlendirmek için neler yapılacağını tespit ediyoruz" dedi.

Orhangazi İlçesi’nde Gizem Bera Yüksel’in şofben zehirlenmesi nedeniyle yaşamını yitirmesini de değerlendiren Mart, "Bacaların standartlara uygun olmaması ve mühendislik hizmetlerinden yoksun olması, zamanında temizlenmemesi gibi tehlikeler var. Baca temizleme işi çok basit. İtfaiye Daire Başkanlığı’na müracaat edildiğinde, 20 TL karşılığında bu temizlik yapılıyor. Bu konuda halkın bilgisi eksik. Katı yakıtlarda iki ayda bir, sıvı yakıtlarda 3 ayda bir baca temizliği yapılmalı. Lodoslu havalarda katı ya da sıvı yakıt fark etmiyor soba yakılmamalı" dedi.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-