-

Özel Akşam Liseleri sınavlar giriş belegesi ve sonuçlar

11 Mart 2013 Pazartesi yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar


MEB Özel Akşam Liseleri 2. dönem sınav takvimini açıkladı. Buna göre 2. dönemin ilk sınavına başvurular 18 – 28 mart 2013 tarihlerinde yapılacak. Sınav giriş belgeleri 9 nisan’da yayınlanacak, sınav 13 – 14 Nisan 2013′te yapılacak. Sınav sonuçları ise 13 Mayıs 2013′te açıklanacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI
2012–2013 eğitim-öğretim yılında özel akşam liselerinin 9 veya 10. sınıfında öğrenim görüyor olmak.

Sınav Takvimi:

Sınıf Ücret Yatırma Tarihleri Sınav Giriş Belgeleri Sınav Tarihi Sınav Sonuçlarının İlanı
2. Dönem 1. Sınav 18 – 28 mart 9 nisan 2013 13 – 14 nisan 2013 13 mayıs 2013
2. dönem 2. Sınav 20-30 mayıs 2013 24 haziran 2013 29-30 haziran 2013 9 temmuz 2013
Ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavı 10 – 15 temmuz 2013 18 temmuz 2013 20-21 temmuz 2013 31 temmuz 2013

Başvuru Ücretleri Ve Bankaya Yatırılması:
a. ÖALDS’ye 9 veya 10. sınıftan başvuracak öğrenciler, Açık Öğretim Lisesi öğrencileri için belirlenen sınav ücretini sınav uygulama takviminde belirtilen tarihlerde Millî Eğitim Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası Başkent/ANKARA, Türkiye Vakıflar Bankası ANKARA Merkez, Türkiye Halk Bankası Küçükesat ANKARA şubelerinden herhangi birine veya bu bankaların internet şubelerinden birine “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığıyla, T.C. kimlik numaralarına göre yatıracaklardır.
b. E-okul sisteminde öğrenci bilgilerinde hata varsa bankalar tarafından sınav ücreti tahsilâtı yapılamadığı için sınav başvuru işlemleri gerçekleşmeyecektir. Bu durumda öğrenci kayıtlı olduğu okul aracılığıyla e- okul sistemindeki bilgilerinin güncellenmesini sağlayacaktır.
c. Sınav ücreti kesinlikle “Kurumsal Tahsilat Programı” aracılığıyla bankaya yatırılacak bunundışında herhangi bir şekilde sınav ücreti tahsil edilmeyecektir.
d. Öğrenciler, sınav ücreti yatırma işlemi için bankaya herhangi bir havale ücreti ve benzeri gider ödemeyecektir.Özel Akşam Liseleri Öğrenci Başarısı Değerlendirme Sınavı E-Başvuru Kılavuzu/ 2013
e. Banka dekontunda öğrencinin T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı ve katıldığı sınavın açık adı bulunacaktır. Para yatırma işleminden sonra dekont üzerinde bulunan bilgilerin öğrenciye ait olduğu kontrol edilecek, bilgilerde yanlışlık varsa aynı gün ödeme iptal ettirilerek öğrencinin e-okul sistemindeki bilgileri düzeltildikten sonra ödeme yeniden yapılacaktır.
meb
4. BAŞVURU İŞLEMLERİ
a. ÖALDS başvuruları sınav uygulama takviminde belirtilen tarihlerde yapılacaktır.
b. Öğrenci e-okul sisteminde 9 veya 10. sınıfta “Aktif Öğrenci” durumunda görülmelidir. Bu koşullara uymayan öğrenciler para yatıramayacaktır.
c. Öğrenci bilgileri e-okul sisteminden otomatik olarak alınacağı için doğru ve güncel olması gerekmektedir. Öğrenci bilgilerinin doğruluğundan ve güncelliğinden okul müdürlüğü sorumlu olacaktır.
d. Öğrenci, e-okul sisteminde kayıtlı olduğu T.C. Kimlik Numarasıyla bankaya sınav ücretini yatırması durumunda ÖALDS için başvuru yapmış sayılacaktır. Ayrıca başvuru bölümü açılmayacaktır.
e. Süresi içinde bankaya ÖALDS ücretini yatırmayan öğrenciler başvuru yapmamış sayılacaktır.
f. Başvuru yapan öğrenci listesi e-okul/sınav işlemleri bölümünde yer alan ÖALDS başvuru raporundan görülebilecektir. Sınava girmesi gerektiği halde listede adı olmayan öğrenciler sınava giremeyecektir. Bu durumda öğrencinin e-okul sisteminde doğru sınıfta “Aktif Öğrenci” olarak görülüp görülmediği ve e-okul’da kayıtlı olduğu T.C. Kimlik Numarası ile sınav ücretini Kurumsal Tahsilât Programı ile doğru hesaba yatırıp yatırmadığı Özel Akşam Liseleri tarafından kontrol edilmelidir.
Detaylı bilgi MEB akşam lisesi kılavuzunda yer almaktadır.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-