-

Müslüm Gürses Cenaze töreni canlı izle 04.03.213

4 Mart 2013 Pazartesi yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar


İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede dün yaşamını yitiren sanatçı Müslüm Gürses, bugün son yolculuğuna uğurlanıyor. 

Arabesk müziğin ünlü ismi Müslüm Gürses, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen törenle uğurlanıyor. Törene Gürses'in yakınlarının yanısıra, Kültür Turizm Bakanı Ömer Çelik ve Orhan Gencebay, Ahmet Selçuk İlkan gibi çok sayıda sanatçı katıldı. Cenazenin getirilmesi sırasında salonun girişinden itibaren başlayan yoğunluk, güvenlik görevlilerine zor anlar yaşattı. Tabut içeri alınınca çok sayıda kişi gözyaşlarına boğuldu. Müslüm Gürses için ilk tören saat 10.00’da Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda yapılacak. Gürses’in naaşı, öğle vakti Teşvikiye Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığında toprağa verilecek.




Arabesk müziğin unutulmaz ismi Müslüm Gürses, tedavi gördüğü Şişli ' deki Memorial Hastanesi ' ne dün sabah saatlerinde yaşama gözlerini yumdu. 

Müslüm Gürses son yolculuğuna uğurlanıyor


Yaklaşık 4 aydır tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden sanatçı Müslüm Gürses için Cemal Reşit Rey konser salonunda tören düzenlendi. Törene Gürses'in hayat arkadaşı Muhterem Nur, üvey annesi Emine Akbaş Gürses, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, sanatçılar Orhan Gencebay, Nuri Sesigüzel, Selami Şahin, İzzet Yıldızhan ve Bülent Serttaş da katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da düzenlenen törene çelenk gönderdi.

ÜVEY ANNESİ GÜRSES'İN TABUTUNU ÖPTÜ

Gürses'in sevenleri de Cemal Reşit Rey konser salonunu doldurdu. Sevenleri ellerindeki Müslüm Gürses kaşkollarıyla sahnede bulunan Müslüm Gürses'in tabutuna sarılarak ağladı. Gürses'in üvey annesi de bir ara fenalaştı. Emine Akbaş Gürses, Gürses'in tabutunun başına gelerek uzun süre ağladı. Ardından da salondan dışarı çıkarıldı. Salona gelen Orhan Gencebay, Muhterem Nur'a başsağlığı diledi. Gencebay ardından da Gürses'in tabutunun başına gitti. Bazı Müslüm Gürses hayranları da ellerindeki ' Hakkını Helal Et. Elveda Baba ' pankartıyla Gürses' veda etti. Müslüm Gürses hayranı, tabutun başında hıçkırarak ağladı.


Başbakan Erdoğan : 'BÜYÜK BİR SANATÇIYDI ' 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren sanatçı Müslüm Gürses'in hem kendi nesillerini hem de genç nesli derinden etkileyen, şarkılarıyla sevginin, kardeşliğin ve dayanışmanın şiirini yazmış değerli bir sanatçı olduğunu bildirdi. 

Balıkesir'de sivil toplum temsilcileriyle bir araya gelen Erdoğan, yoğun bakımda tedavi gören sanatçı Müslüm Gürses'in sabah saat 08.30'da yaşamını yitirdiğini ifade etti. 

Müslüm Gürses'in hem kendi nesillerini hem de genç nesli derinden etkileyen, şarkılarıyla sevginin, kardeşliğin ve dayanışmanın şiirini yazmış değerli bir sanatçı olduğunu ifade eden Erdoğan, “Allah taksiratını hasenata tebdil etsin. Ailesine, yakınlarına, tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum” dedi.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-