-

Paris'teki infaz kimler neden yaptı?

10 Ocak 2013 Perşembe yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar


PKK'nın Paris'in merkezindeki enformasyon bürosuna kimliği belirsiz silahlı kişilerce düzenlenen saldırıda aralarında PKK'nın kurucularından Sakine Cansız'ın da bulunduğu üç PKK'lı kadın öldürüldü.
ANKARA'DAN İLK AÇIKLAMA
Ankara'dan ilk açıklamayı yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "PKK'nın kendi iç hesaplaşması gibi. Örgüt içinde benzerlerini daha önce gördük" diye konuştu.

"İMRALI'YA KARŞI"
PKK'nın Avrupa sorumlusu olarak bilinen Zübeyir Aydar, terör örgütünün Paris'teki enformasyon bürosuna düzenlenen saldırının, İmralı ile yapılan görüşmelere karşı yapıldığını öne sürdü. Rudaw haber sitesine konuşan KCK Yürütme Konseyi üyesiZübeyir Aydar, aralarında PKK'nın kurucularındanSakine Cansız'ın da bulunduğu üç PKK'lı kadının öldürüldüğü silahlı saldırıyı değerlendirdi. Aydar, "Saldırılar, İmralı ile yapılan görüşmelere karşı yapılıyor” ifadesini kullandı. Aydar, “Bu saldırı, yeni sürece karşı yapıldı. Karanlık güçler tarafından yapıldı" derken sözünü ettiği güçlerin Türkiye’deki derin devlete bağlantılı olduğunu öne sürdü.
"HER İKİ TARAFTAN OLABİLİR"
Paris Kürt Enstitüsü Başkanı Kendal Nezan, üç PKK'lının bir suikasta kurban gitmesinin, "her iki taraftan barış görüşmelerini istemeyen aşırı uçtakilerin" işi olabileceğini söyledi.

Fransız BFM TV'ye açıklama yapan Nezan, "Her şeyden önce olay duyulduğundan beri haberler geçiyor ve bir bilgi yanlış onu düzeltmek istiyorum: Olayın Kürt Enstitüsü binasında olduğu haberi doğru değil, aynı cadde üzerinde olmakla birlikte Kürdistan Enformasyon Merkezi'nde oldu bu olay.Paris Kürt Enstitüsü kültürel bir kurum" dedi.

Bu suikastın siyasi cinayet olduğunu düşündüklerini ve olayın Türkiye ile Abdullah Öcalan arasında görüşmelerin başladığı bir dönemde yaşanmasının dikkat çekici olduğunu ifade eden Nezan, "İki olay arasında bir ilişki olup olmadığı sorusu geliyor insanın aklına. Her iki taraftan bu işi istemeyen aşırı uçtakilerin yapmış olma ihtimali var" diye konuştu.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-