-

Başbakan Erdoğan He-Man değildir

5 Ocak 2013 Cumartesi yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, İmralı’da Abdullah Öcalan ile MİT arasındaki görüşmelerde tek amacın, silahların susması değil, terör örgütüne silah bıraktırmak olduğunu söyledi.


Çelik, müzakereler konusunda ise "Müzakere kiminle yapılıyor, kiminle yapılacak? Şu yanılgı içine düşmeyelim. Başbakan zaman zaman BDP ile müzakere ederiz derken 'BDP masanın bir tarafında oturacak hükümet öbür tarafında oturacak. BDP Kürtlerin yegane temsilcisi onlar hakkında söz söyleme sahip yegane otorite olarak oturacak. Kürt halkımızın haklarını BDP ile konuşacağız.' Böyle bir şey söz konusu değil. Bu eşyanın tabiatına aykırı. Siyaset kurumu bu işte muhataptır ama CHP de MHP de muhataptır. BDP de TBMM’de grubu olan bir siyasi parti olarak ‘bu taşın altına ben de elimi koymak istiyorum barış sürecine katkıda bulunmak istiyorum fitnenin bitmesini istiyorum elimi taşın altına koyuyorum’ dediği zaman biz her zaman BDP’ye eyvallah deriz. Hala çok geç değil. BDP kendini silahlı terör örgütünün vesayetinden kurtarabilirse Türkiye’nin barışına katkıda bulunabilir. Hala böyle bir şans var." dedi.



"BAŞBAKAN HE-MAN DEĞİLDİR" 

Hüseyin Çelik, şöyle devam etti: "AK Parti bu taşın altına elini değil gövdesini koymuştur. Efendim zaman zaman başbakan isterse bitirebilir deniyor. Başbakan demokratik bir ülkenin başbakanıdır, bir monarş değil. Fermanımdır diyerek başbakan bir mesele çözmez, çözemez. Bu tür vasıfları başbakana izafe edenler zaman zaman başbakanı otoriter olmakla diktatör olmakla suçlayan çevrelerin hangisidir? Bu sözün altında ‘demek ki başbakan istemiyor ki çözülmüyor’ vardır. En çok BDP’liler kullanıyor. Başbakan Zaloğlu Rüstem, He-Man değildir. Başbakan iyi niyetiyle daha partisini günden bu yana AK Parti’nin programını okuyor. Bu mesele Türkiye’nin gündeminden çıkmamıştır, programda yazan şeyler harfiyen hayata geçmiştir. Ama iyi niyetlerimiz, iyi niyet yaklaşımlarımız özellikle Kürt vatandaşlarımızın kendilerini bu ülkenin birinci sınıf hür ve eşit vatandaşları olarak hissetmeleri için geçmişteki bütün yanlışlıkları kenara atmamıza rağmen maalesef özellikle bu çevrede terörün bitmesini istemeyen çevreler saldırmaya hem de AK Parti’ye en acımazsız şekilde saldırmaya devam ediyorlar."

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-