-

Müstehcen Roman yazan Öğretmen Eastman'a büyük tepki

12 Aralık 2012 Çarşamba yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar


Ohio'da bir lisede İngilizce öğretmenliği yapan Carol Ann Eastman'ın takma isimle erotik roman yazdığı anlaşılınca veliler ayaklandı.

öğretmenin erotik romanı ABD’yi karıştırdı |  görsel 1Yazarın ismi Deena Bright olarak görünüyor olabilir ama gerçek adı Carol Ann Eastman ve yedi yıldır Ohio'da bir lisede İngilizce öğretmenliği yapıyor. Kocası tarafından aldatılan bir lise öğretmeninin, intikam almak için eski öğrencileriyle girdiği cinsel ilişkileri konu alan erotik romanı “Schooled” yüzünden Carol Ann Eastman, eleştirmenlerin beğenisini kazansa da okul yönetimi, öğrenciler ve ebeveynleri tarafından topa tutuldu.

Okul yönetiminin "okul bilgisayarını şahsi işleri için kullandığı" gerekçesiyle üç haftalık uzaklaştırma cezası verdiği Eastman, avukat tutarak hukuksal yollara başvurdu. Müdür Michael Hartenstein konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınırken, Kuzey Canton Eğitim Derneği Öğretmenler Birliği Başkanı George Baran, Eastman'ın herhangi bir yasayı çiğnemediğini, ancak konuyla ilgili tutumunun da etik olmadığını belirtti. Velilerin kitabın cinsel içeriğinden çok, ana karakterinin bir lise öğretmeni olması ve eski öğrencileriyle ilişkiye girmesinden rahatsızlık duyduğunu vurgulayan Baran, hakkında suç duyurusu bulunulan Eastman'in işine savcılığın isteği doğrultusunda son verileceğine inandığını söyledi.

Eastman, son zamanlarda ABD’de geçmişleri veya ek işleri doğrultusunda işten çıkarılmalarıyla gündeme gelen öğretmenler kervanına katılabilir. İki ay önce de California'da Stacie Halas adlı öğretmenin işine pornografik filmlerde rol aldığı gerekçesiyle son verilmişti.
(Huffington Post)

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-