-

Recep Niyaz Kimdir - Hayatı - Golleri - Kariyeri (Yerli Messi)

14 Eylül 2012 Cuma yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Uzun yıllardır alt yapıdan oyuncu çıkaramayan çıkardığı oyuncuları da oynatmayan Fenerbahçe'nin bu makus kaderi değiştirmesini sağlayacak en önemli aday Recep Niyaz...




Kimilerine göre geleceğin  Messi'si;  kimilerine göre Türk Futbolunun geleceğine damgasını vuracak bir çok önemli bir yıldız..En önemli özellikleri hızlı çabuk süratli çok iyi top sürebilen rahat adam geçebilen bir futbolcu olması. Bunun yanında kusursuz bir son vuruşu var.

Ayağının içini çok iyi kullanabilecen Recep Niyaz rakip savunmalar için çok büyük bir tehdit.Öldürücü deparları kıvrak oyun zekası sayesinde rakip savunmaları zor durumda bırakıyor.


Recep Niyaz kendisini şöyle tanımlıyor:

''stil olarak topu ayağımda iyi tutuyorum, çabuk adam geçiyorum. bu nedenle beni genelde forvet arkasında oynatıyor hocalarım. oyun sıkıştığı anda paslarımla oyunu açabiliyorum. forvet ve kanat oyuncularını besliyorum. süratim ve tekniğim nedeniyle birebir de çok çabuk adam geçebiliyorum. son vuruşlarım da iyi olduğu için takımda güzel goller de atıyorum. bu özelliklerimden dolayı hocalarım bana 'messi' diye hitap ediyorlar.''

Recep Niyaz tıpkı efsane futbolcular gibi henüz 12 yaşındayken yaşıtlarından yeteneğiyle ayrılmış...



Sene 2006, Recep Niaz henüz 11 yaşında. Minikler kategorisinde 12 yaşındakiler oynamasına rağmen (o yaşlarda bir yıl çok şeyi değiştirir) Danone Kupası’nda Zaferiye Abalıoğlu İlköğretim Okulu’nu İzmir’deki grup maçlarındaki muhteşem performansıyla Türkiye finallerine taşıyor. Ortalıkta Recep’in farkına varmış çok fazla insan yok. Biz kendisini Denizli’deki il finallerinde izleme fırsatına sahip olduğumuz için sürekli maçlarını takip etmiştik. Tabii sonunda TRT İzmir’den gelenler de Recep’e mikrofon uzattı.
İlerleyen süreçte Fenerbahçe ve diğer birçok takım Recep’in peşine düştüyse de yaklaşık iki yıl kadar sonra Recep’in babası İhsan Niyaz, onun ağabeyiyle birlikte Fenerbahçe’de oynamasına karar verdi. Denizlispor, yoğun transfer baskılarına dayanamadı ve geleceğin süper yıldızı olarak kabul ettiği Recep’i bırakmak zorunda kaldı.
Recep çeşitli yaş kategorilerinde Milli Takım forması giydi. Artık spot ışıkları Recep’e döndü. Daha 11 yaşındayken ne kadar farklı olduğunu göstermeyi başarmış olan Recep için uzun yıllar boyunca sürecek başarılı bir futbol kariyeri diliyoruz. Sessiz ve sakin kişiliği, örnek aile hayatıyla Recep bütün güzellikleri hak ediyor

Recep Niyaz 1995 Denizli Doğumlu...

Recep Niyaz, futbola 2003 yılında Denizlispor'un altyapısında başladı. Burda kendisini geliştirerek ve oynadığı futbolla herkesi etkilemiştir. Burada gösterdiği başarılı performansın ardından 2010 yılında Fenerbahçe Altyapısı'na transfer edilmiştir.





Recep, Fenerbahçe'nin altyapısında gösterdiği performans sonrasında 2011-2012 sezonu öncesinde Fenerbahçe A Takımı'na yükseltilmiştir. Fenerbahçe A Takımı ile ilk resmi maçını 16 Ocak 2012 günü Manisaspor'a karşı oynamıştır.Ardından Fenerbahçe A Takımındaki 2. sezonunda ilk resmi maçına 25.08.2012 tarihinde Gaziantepspor maçında oyuna son dakikalarda oyuna dahil olmuştur oyuna girdikten hemen sonra Cristian Baroniye çok güzel bir gol pası vermiştir ama baroninin şutunda top kaleciden kornere çıkmıştır.


Fenerbahçe'nin, Manisaspor ile yaptığı maçta ilk kez sarı-lacivertli formayla Spor Toto Süper Lig mücadelesine çıkmasının ardından dikkatleri çeken 17 yaşındaki Recep Niyaz'ın ilk hocası Faruk Kozan, öğrencisinin yetenekleri kadar, karakteriyle de adından söz ettireceğini iddia etti.

Denizli Zaferiye Abalıoğlu İlköğretim Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni Faruk Kozan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fenerbahçe-Manisaspor maçında ikinci yarıda oyuna giren Recep'i Fenerbahçe formasıyla görünce çok mutlu olduğunu ve heyecan duyduğunu ifade etti.

Okul takımında antrenörlüğünü yaptığı Recep'in özel bir yeteneğe sahip olduğunu dile getiren Kozan şöyle konuştu:

''Gelecekte spor dünyasında yetenekleriyle ve karakteriyle çok konuşulacak. Recep gibi yetenekli futbolcular çok fazla çıkmaz. Çok karakterli ve çevresine saygılıdır. Farklı bir özelliği var. Yaptığı işe saygı duyan bir çocuk.''

Kozan, genç futbolcunun 3 yıl okul takımında futbol oynadığını ve Milli Takım'a da okul yıllarında çağrıldığını söyledi.

Recep'le her zaman görüştüğünü, 15 gün önce kendisine ziyarete geldiğinde formasını hediye ettiğini dile getiren Kozan, şöyle devam etti:

''Fenerbahçeli değilim ama Recep'i sarı-lacivert formayla seyredince ben de Fenerbahçe sempatizanı oldum. Niyaz ailesinin genlerinde futbolculuk var. Diğer iki kardeşi de futbolcu. Fakat Recep Niyaz'ın yetenekleri çok farklı. 15 yaşındayken Denizlispor'dan Fenerbahçe'ye transfer edilen Recep, geleceği Messi'si olabilecek yetenekte. Alex'ten daha mücadeleci, sahada daha fazla koşuyor ve korkusuz bir oyuncu.''

Faruk Kozan, Fenerbahçe'de Recep'in ''Alex De Souza'nın veliahtı'' olacağı yönündeki değerlendirmelere ilişkin olarak, ''Şartlar ne gösterir bilinemez. Yarın ne getirir bilinmez ama Recep'te Alex'in veliahtı olabilecek özellikler var'' diye konuştu.

Twitter adresi: https://twitter.com/RecepNiyazz

İdolü:
Alex De Souza, Lionel Messi

En Büyük hedefi:
Türk Milli Takımıyla Takım kaptanı olarak dünya kupası kaldırmak

Karakteri:
Azimli, Çalışkan,inançlı,saygılı,mütevazi

Piyasa Değeri:

400.000 €
950.000 TL 





s


















Kaynak:internetbudur.blogspot.com

1 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-