-

Müslümanların Masumiyeti filmi mide bulandırıcı - "Muslim News"

13 Eylül 2012 Perşembe yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

İngiltere'deki Müslümanlar için basılan en yüksek tirajlı gazete "Muslim News"un editörü Ahmed Versi, Libya'da ABD Büyükelçisinin öldüğü şiddet olaylarına başvuranların azınlığı oluşturduğunu, ancak Afganistan ve Pakistan gibi ülkelerde protestoların devam etmesinin beklendiğini söyledi.

Versi, AA'ya yaptığı açıklamada, Hz. Muhammed'e hakaret içeren "Müslümanların Masumiyeti" filmini izlediğini ve filmi "nefret uyandırıcı ve mide bulandırıcı" bulduğunu ifade etti.

Filmin Müslümanları kışkırtmayı hedeflediğinin açık olduğunu belirten Versi, dünyadaki birçok Müslümanın filme şiddete başvurarak tepki göstermediğine dikkati çekti.

Şiddete başvurarak tepki gösterenlerin azınlığı oluşturduğunu vurgulayan Versi, bu azınlığın öfkesini kontrol etmenin zor olduğunu kaydetti.

ABD başta olmak üzere bazı ülkelerdeki Müslüman liderlerin ve kuruluşların ABD Büyükelçisinin öldürülmesini ve şiddet olaylarını kınadığını söyleyen Versi, "Ancak şiddet kullanmayı tercih edenler itidal çağrılarını dinlemeyecektir" dedi.

Ahmed Versi, ABD ordusunun bulunduğu Afganistan ve Pakistan gibi ülkeler ile Hindistan ve Endonezya gibi Müslüman ülkelerde şiddet olaylarıyla sonuçlanabilecek protestoların devam edebileceğini kaydetti.

ABD'nin olaylara neden olan filmi kınadığına ancak yasaklamadığına dikkati çeken Versi, "ABD Libya'da kendi personelini öldürenlerden intikamını alacaktır. Aynı şeyi Mısır'da da yapması muhtemel" diye konuştu.

Mısır'da ve Libya'da filme şiddete başvurarak tepki veren Müslümanların davranışlarının kınanması gerektiğini söyleyen Versi, "Ancak barışçıl protestolara izin verilmeli. İfade ettiğim gibi şiddet olaylarına başvuranlar azınlık, çoğunluk değil" dedi.

Gazetesinde bu olayı nasıl işleyeceğinin sorulması üzerine de Ahmed Versi, "ABD ve İngiltere'deki Müslüman kuruluşlardan görüşler alarak ve Libya hükümeti yetkililerine ulaşıp onların görüşlerine başvurarak bu haberi okuyucularımıza aktaracağız" yanıtını verdi.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-