-

Candan Canik ve Cengizhan Çelik'in nikahı Twitter'dan kıyılacak

1 Eylül 2012 Cumartesi yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Türkiye'de ilk kez bir nikah aynı anda Twitter'dan da kıyılacak. Gelin ve damat nikâh masasına ellerinde iPad'le oturacak

Candan Canik ve Cengizhan Çelik’in yarın akşam düzenlenecek olan nikah töreninde bir ilke imza atılacak. Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, nikâhı aynı anda Twitter ’dan da kıyacak. Twitter üzerinden gelin, damat ve şahitlere soracağı sorulara aynı mecra üzerinden yanıt alacak olan Kara, nikâh defterini imzalayarak, Türkiye ’de sosyal medya üzerinden ilk kez nikâh kıymış olacak. Ensonhaber.com sitesinin sosyal medya editörü Cengizhan Çelik ve müstakbel eşi Candan Canik’in ellerinde nikâh esnasında, iPad ’leri olacak. iPad ’leri yakın çekimle görüntüleyecek olan bir kameraman da salonda hazır bulunacak. Nikâh işlemi yapılırken belirlenen bazı sorular, kurulan ekrana yansıtılacak. Çelik ve Canik’e sorulacak sorular, Twitter üzerinden görülebilecek. Son olarak, “Ben de sizi karı-koca ilan ediyorum” diyecek olan Başkan’ın sözleri de aynı zamanda Üsküdar Belediyesi’nin Twitter ’daki hesabından yansıtılacak.


Gelinin ilk twit’i: ‘Evet’
İnternetteki yorumlarda düğün günü bir hashtag açıldığında, nikâh defteri yerine temennilerin burada yazılabileceğine dair espriler yapılsa da damat ve gelinin böyle bir planı yok. Bu arada nikâh ile ilgili küçük de bir ayrıntı: Gelin Candan Canik, bu fikir ortaya çıkana dek Twitter kullanmıyormuş. Böylelikle kendisinin de ilk tweet’i “Evet” olacak. Öte yandan dört nikâh şahidinin üçünün Twitter hesabı bulunurken, biri de sadece nikâh için Twitter hesabı açmaya karar vermiş.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-