-

Montevideo nerededir - özellikleri ve turistik gezilecek yerleri

13 Temmuz 2012 Cuma yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Montevideo, Uruguay’ın başkentidir. Rio de Plata Halici’nin kuzey kıyısındadır. Arjantin’in başkenti Buenos Aires’in 217 km doğu-güneydoğusunda yer alır. Ülkenin başlıca limanı, politika, kültür, ticaret, endüstri merkezidir. Arjantin ve Brezilya ile birleşen demiryolu-karayollannın kesiştiği noktada bulunduğundan gelişmiş bir artülke bağlantısı vardır. Kentte işlenen yün, et, deri, şarap, tahıl, vb ürünlerin dışsatımı yapıirken dışalımı yapılan ürünler de buradan tüm Uruguay’a dağıtılır. Petrol arıtma, çimento, dokuma, konfeksiyon, sabun, et işleme ve paketleme, buğday öğütme önemli endüstri dallarıdır. Kent aynı zamanda büyük bir balıkçılık limanıdır. Atlas Okyanusu kıyısında Punta Del Este’ye kadar uzanan modern turizm ve tatil tesisleri vardır.

Tarih: 1726′da İspanyollar tarafından kuruldu. 1807-1830 arasında İspanya, Portekiz, Arjantin, Brezilya arasında el değiştirdi. 1830′da Uruguay’ın bağımsızlığını kazanmasıyla başkent seçildi.

Tarihsel Eserleri: Katedral (1790-1804), Belediye Sarayı (1810), kale (18. yüzyıl) İspanyol döneminden kalma başlıca tarihsel yapılardır.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-