-

Galatasaray 5 milyon euro karşılığında Burak yılmaz'ı transfer etti

12 Temmuz 2012 Perşembe yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Galatasaray 5 milyon euro karşılığında Burak yılmaz'ı transfer etti. Burak da Twitter hesabından, geleceğiyle ilgili birkaç gün içinde karar vermesi gerektiğini vurgularken, Trabzonspor'a sitem etmişti

Trabzonspor'da başarılı bir sezon geçirdikten sonra sözleşmesindeki '5 milyon Euro bonservis bedeli ve sonraki satıştan yüzde 25 pay getiren kulübe gidebilir' maddesine dayanarak takımdan ayrılmak istediğini açıklayan Burak Yılmaz'ı Galatasaray 5 milyon euro karşılığında renklerine bağladı.
Burak Yılmaz Galatasarayda
Sezon içinde adı bir çok Avrupa kulübüyle anılan ancak transfer döneminde ciddi olarak sadece Lazio'nun teklif getirdiği Burak Yılmaz, İtalyan Kulübü'nün '5 milyon Euro'yu taksitli ödeyelim' önerisinin Başkan Sadri Şener tarafından kabul görmemesi nedeniyle bu transferi gerçekleştirememişti. Lazio ile yıllık 2 milyon 250 bin Euro'ya anlaşan Burak, iki kulübün anlaşamaması üzerine Galatasaray'a rotasını çevirmiş, sarı - kırmızılı kulübün Burak için 7 milyon euroyu gözden çıkardığı yazılmıştı. Ancak Başkan Sadri Şener'in Burak'ın Galatasaray'a gitmesi halinde ortaya çıkacak taraftar tepkisini dile getirmesi üzerine bu transfer bir süreliğine askıya alındı. Bu arada Başkan Sadri Şener'in Burak'a 10 Temmuz'a kadar verdiği sürenin sonuna yaklaşılırken, sürpriz talipli olarak ortaya çıkan Lokomotif Moskova Trabzonspor'un şartlarını kabul etti. Burak Yılmaz da bugün Moskova'ya giderek Rus kulübü yetkilileriyle masaya oturdu.
Ancak Lokomotif Moskova ile yapılan görüşmelerde yıldız oyuncunun menacerlerinin istediği yüksek ücretin Rus kulübünü vazgeçme noktasına getirdiği ileri sürüldü. İlk yıl için 6 milyon euro gibi yüksek bir rakam istediği ileri sürülen menacerlerin bu teklifi Rus kulübünü geri adım atmaya itti. Burak'ın A. Madrid'e pahalı gelmesi, Lazio'nun da 5 milyon euroyu peşin ödemek istememesini hatırlatan Lokomotif Moskova'nın fiyatta indirime gidilmesi isteğinin de golcü oyuncunun menacerleri tarafından kabul edilmediği vurgulandı.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-