-

Kürtaj araştırmasına Göre "Türkiye Kürtaj cinayet değil" dedi

15 Haziran 2012 Cuma yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Her kürtaj bir Uludere'dir" sözlerinin ardından gündeme gelen kürtaj yasağı Türk halkından beklediği desteği alamadı.

ARAŞTIRMA 74 İLDE YAPILDI
Bu konu ile ilgili daha önce yapılan araştırmalarda olduğu gibi Türkiye'nin gençlik odaklı ilk araştırma şirketi Youth Research isimli şirketin yapmış olduğu araştırmadan da, Türk halkının kürtaja karşı olmadığı sonucu çıktı. Türkiye genelinde 74 ilde ve Türkiye dışında 16 farklı ülkede, 15-30 yaş arasındaki toplam 3100 genç ile yapılan araştırmada; Kürtajın cinayet olup olmadığı, Kürtaj ve Uludere karşılaştırması, Muhtemel bir kürtaj yasasının caydırıcılığı, Sezeryan ile doğum konu başlıkları ele alındı.

"KÜRTAJ CİNAYET DEĞİLDİR"
Araştırmaya katılanlara ilk olarak, "Kürtaj Cinayet midir?" sorusu yöneltildi. Türkiye'de günlerdir fırtınalar koparan bu konuyla ilgili kürtajın cinayet olmadığını düşünenler çoğunlukta. Bu soruya yanıt verenlerin yüzde 68,2'lik kesimi kürtajı cinayet olarak görmediği yönünde görüş bildirirken, yüzde 31,8'lik bir kesim de kürtajı cinayet olarak gördüğünü belirtti.

KÜRTAJ VE DİN BAĞLANTISI
Gençlere yöneltilen bir diğer soru da, "Kürtajın 3 büyük din tarafından yasak sayılması senin kürtaj hakkındaki fikirlerini etkiler mi?" oldu. Kürtajın 3 büyük din tarafından yasak olması, gençlerin kürtaj konusundaki fikirlerini değiştirmiyor. Bu soruya gençlerin yüzde 72,2'si 'etkilemez' şeklinde yanıt verirken yüzde 27,8'i de etkileyeceğini ifade etti.

"HER KÜRTAJ BİR ULUDERE DEĞİLDİR"
Araştırmaya katılanlara Başbakan Erdoğan'ın "Her kürtaj bir Uludere'dir" sözü de soruldu. Bu soruya yanıt verenlerin yüzde 78,8'i bu kıyaslamanın yanlış olduğunu belirtirken, yüzde 15,3'ü de Erdoğan'la aynı görüşte olduğunu söyledi

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-