-

Fatih Sultan Mehmet'in yediği yemekler

3 Haziran 2012 Pazar yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Fatih Sultan Mehmet’in “Matbah-ı Beray-i Has” yemeklerinden bazıları:

* Kestaneli terine çorbası
* Hums lokması
* İstiridye külbastı
* Borani-i Hassa
* Kırma tavuk kebabı
* Altın nohutlu pilav
* Helva-i Memnuniyye


Hums Lokması (10 porsiyon)

Nohut bir gece önceden yıkanır, tuzlu, sıcak içme suyunda ıslatılır. Ertesi gün robottan ince olarak çekilir. Bir fincan kızdırılmış zeytinyağında çam fıstığı hafif pembeleşinceye kadar kavrulur, karışım süzgeçten geçirilir, kalan yağ kullanılmak üzere ayrılır.
Nohuta çam fıstığı, kuş üzümü, tarçın, daha önce ayrılan zeytinyağı ile limon suyu eklenerek bütün malzemeler iyice harmanlanır. Lokmalar istenilen şekle getirilir, üzeri çok hafif toz tarçın ve çam fıstığı ile süslenerek servise tranş limon eşliğinde çıkartılır.

* 500 gr çiğ beyaz nohut
* 80 gr çam fıstığı
* 80 gr kuş üzümü (ılık suda bir saat ıslatılmış)
* 20 gr toz tarçın
* 20 gr deniz tuzu
* 150 gr sızma zeytinyağı
* 1 adet limonun suyu

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-