-

Koskoca İMKB Yarım Elma Etmiyor..

21 Mayıs 2012 Pazartesi yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

İMKB Başkanı Turhan, borsadaki şirketlerin toplam piyasa değerinin 250 milyar dolar olduğunu söyledi. Bu rakam ABD'li teknoloji devi Apple'ın değerinin yarısı.

İMKB Başkanı İbrahim Turhan, bugün itibariyle İMKB'de işlem gören şirketlerin toplam piyasa değerinin 250 milyar dolar olduğunu kaydetti.

Teknoloji devi Apple'ın piyasa değerinin 496 milyar dolar olduğu göz önüne alındığında, İMKB iki 'elma'ya eş değer.

İMKB Başkanı, son 2 yılda hisse senedi piyasasında 420 milyar doların üzerinde işlem gerçekleştiğini belirterek, ''Bu yılın ilk 4 ayında 124 milyar dolar gibi bir rakam görüyoruz. Önümüzdeki dönem bunun daha çok artması bizim hedeflerimizden biri'' dedi.

Turhan, Dünya Borsalar Federasyonu verilerine göre; İMKB'nin bu yılın ilk çeyreği itibariyle, gelişmekte olan ülkeler arasında hisse senedi piyasalarındaki işlem hacminde 10. sırada yer aldığını, borsadaki işlem hacminin dünya endekslerindeki ağırlığına yeteri kadar yansımadığını, burada bir uyumsuzluğun söz konusu olduğunu belirtti.

Son iki yıldır çok kuvvetli bir büyüme yaşandığını belirten Turhan, önümüzdeki dönemde büyüme hızının biraz daha ılımlı seyretmesini beklemek gerektiğinin altını çizdi.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-