-

Drenthe'den Lionel Messi'ye ırkçılık suçlaması - "Bana Negro dedi"

10 Mayıs 2012 Perşembe yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Everton forması giyen Royson Drenthe, dünyanın en iyi futbolcusu olarak gösterilen Lionel Messi'nin kendisine birçok kez "negro" diye hitap ettiğini öne sürdü.

Hollanda’da yayın yapan Nusport insternet sitesine konuşan Drenthe, "İspanya’da forma giydiğim yıllarda Messi ile birçok kez karşı karşıya geldim. Hem Real Madrid hem Hercules’te oynadığım dönemlerde Messi bana sürekli 'selam negro' derdi. Kendi ülkesinde bu kelime yaygın olarak kullanılıyor olabilir ancak bizler için tahammül etmesi gerçekten çok zor. Aynı sözleri eski takım arkadaşım Mahamadou Diarra’ya söylemiş olsaydı bambaşka bir tepki alabilirdi” ifadelerini kullandı.

Hercules'de oynarken de Messi’nin kendisine aynı şekilde hitap etmeye devam ettiğini de sözlerine ekleyen Drenthe, "Maçtan önce “merhaba negro” diyerek elimi sıktı. Ardından mücadele içinde yaşanan bir gerginlikten dolayı maç sonrasında elimi sıkmadı” dedi.

Bu iddialar üzerine Messi cephesinden henüz bir yanıt gelmezken, Şampiyonlar Ligi'nde yeniden forma giymek isteyen Drenthe’nin Feyenoord’a dönmenin yollarını aradığı belirtildi.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-