-

Bursa'da 85 yaşında askere giden Mümin Özer

10 Mayıs 2012 Perşembe yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Bursa'da aralarında 85 yaşındaki Mümin Özer'in de bulunduğu 94 kişi, bir günlüğüne de olsa silah altına alınıp yemin ederek askerlik gururunu yaşadılar. Askeri kıyafet giyip, temel eğitimi alan ve komutanlara selam veren 85 yaşındaki Mümin Özer, dünyanın en mutlu insanı olduğunu söylerken, bu mutluluğu yaşatan komutanlarına teşekkür etti.

Askerliğini Bulgaristan'da yapan, 1948'de Türkiye'ye göç eden 85 yaşındaki Mümin Özer, vatan toprağında o gururu yaşayamadığı için Türk Silahlı Kuvvetleri'ne başvurdu. Bursa Jandarma Komutanlığı'nın girişimleri sonucu 4 çocuk 16 torun sahibi Özer'in silah altına alınmasına karar verildi. Bursa'da engelli 93 gençle birlikte o sevinci yaşayan Mümin Özer, hayatının en mutlu gününü yaşadığını ifade ediyor.


Mümin Özer
94 asker adayı sabah saatlerinde Merinos'tan topluca askeri araçlarla Jandarma Alay Komutanlığı'na getirildi. Kıyafetleri giydirilen asker adaylarına önce temel eğitim verildi. Sağa sola dönmeyi, selam vermeyi öğrenen asker adayları daha sonra yemin ederek bir gün de olsa askerlik sevincini yaşadılar. Mümin Özer ise, askeri bandonun şefliğini yaptı. Torunları ve çocukları da Mümin Özer'in bu sevincine ortak oldular. Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz da askerlerin yanına gelip onlarla fotoğraf çektirdi, askeri eğitimlerinde başarılar diledi.
Yemin töreninin ardından 94 genç çakı gibi asker oldular. Bursa protokolü de askerleri ve ailelerini bu mutlu günlerinde yalnız bırakmadı.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-