-

AKP İstanbul İl Kongresi için TT Arena video görüntüleri

27 Mayıs 2012 Pazar yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

AKP İstanbul İl Kongresi için TT Arena'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, büyük sevgi gösterileri eşliğinde stadyuma gelerek tribünleri dolduran onbinlerce partiliyi selamladı. Erdoğan'ı, Arena'da Galatasaray yöneticileri karşıladı. Kongre öncesi partililere otoparklarda özel indiriğm yapıldı.

Başbakan'dan İstanbul şiiri


Divan başkanlığı seçimi yapılmasının ardından Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından hazırlanan video klip, Başbakan’ın seslendirdiği Necip Fazıl Kısakürek'in 'Canım İstanbul' adlı şiiri eşliğinde gösterildi.

Dansçılardan gösteri

Başbakan'ın tribünleri selamlayıp yerine oturmasının ardından İstanbul silueti şeklinde hazırlanmış sahnedeki platforma çıkan dansçılar müthiş bir gösteri yaptı. Dansın sonunda protokolde bulunanlar gösteriyi ayakta alkışladı.

Ve Başbakan sahada

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan'la birlikte TT Arena'ya geldi. Erdoğan'ın partilileri selamlamak üzere sahaya girişiyle birlikte tribünlerde coşku doruğa çıktı. Erdoğan kendisi için hazırlanmış platformun üzerinde sahanın etrafında tribünleri dolaşarak karanfil attı.

Başbakan’ı ev sahipleri karşıladı


Başbakan Erdoğan’ın, ev sahibi sıfatıyla, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, İkinci başkan Ali Dürüst, Teknik Direktör Fatih Terim, ve Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahim Albayrak karşıladı.

Gazetecilere bilgi veren Abdurrahim Albayrak, “Ev sahibi olarak Sayın Başbakan’ı girişte biz karşılayacağız. Bugün hep beraber olacağız inşallah” dedi. Albayrak çimlerin zarar görmemesi için sahaya serilen örtüyü de çok beğendiğini söyleyerek, “Çok güzel düşünmüşler. Çok güzel olmuş” dedi.



Partililere özel indirim


Organizasyon komitesi, TT Arena Stadı’ndaki kongrenin TEM Otoyolu trafiğini etkilememesi için bir dizi önlem aldı. Partilileri taşıyan otobüsler ya da özel araçlar için, stattan yaklaşık 1 kilometre ileride özel bir park yeri oluşturuldu. Kumanyalarını otobüslerde alan partililer, ilçe başkanlarının öncülüğünde kendilerine statta ayrılan bölümlere kadar yürüdü. Bu sırada karışıklık çıkmaması için organizasyondan partililer grupları sürekli kontrol etti. Stada gelenleri, önlerindeki pankartta "Miladı 1453 olmayanın hedefi 2023 olamaz" yazan mehter takımı karşıladı. Engelliler, stadın engelli giriş kapısından içeri alındı. TT Arena Stadı’nın büfeleri de maç günlerindeki gibi açıktı. Ancak büfedeki fiyat tarifelerinde kongreye özel indirime gidildi. Eski fiyat tarifelerinin üzerleri kapatılarak yeni fiyat tarifeleri asıldı. İndirim oranı en az yüzde 30 oldu.

Girişte büyük organizasyon

Kapılar TT Arena’ya gelenlerin en kolay yoldan stadyuma girişlerini sağlayacak şekilde düzenlenmiş durumdaydı.

Bölgelere ayrılan ilçelerden gelen partililer gruplar halinde kendi kapılarından geçerek Arena’ya geldi.

Ak Parti kongresi büyük bir organizasyona sahne olurken, rakiplerini kıskandırdı. Öğle saatlerinden itibaren ilçelerden otobüsleriyle gelip, stada uzak boş alanda otobüslerinden inerek, önlerinde kafile başkanları ve ellerinde tabelalarla birlikte uzun kortejler halinde, Hac organizasyonunu andıran düzenle, belirli zaman aralıklarıyla büyük bir disiplinle kendilerine ayrılan güzergahtan Arena’ya geldiler. Partililer, otobüslerde kendilerine dağıtılan kumanyalarla kargaşa yaratmadan, kendilerine ayrılan bölümlere oturdular.



Mehter Takımı coşturdu


Başbakan sahneye çıktığında, kendisine yürüyüş parkuru ile tribünler arasında kalan boşluktan kendisine eşlik edecek olan k Kültür Bakanlığı’nın 40 kişilik Mehteran takımı prova mahiyetinde stadı turlayıp, tribünleri coşturdu.

Ön koltuklarda boşluk kalan yerler görevlilerin uyarısıyla dolduruldu. Ak Parti İl Başkanı Aziz Babuşçu ve Kadir Topbaş ile ilçe belediye başkanları şu anda vatandaşları selamladı.

Tribünlerde Galatasaray ve Trabzonspor taraftarları Ak Parti’ye amigo desteği verirken, partili olmamasına rağmen arkadaşının ricasını kırmayarak Arena’ya koşan fanatikTrabzonspor taraftarı Atalay Aydın’da arkadaşlarıyla birlikte tribünleri coşturdu.

Güngören’den gelen bir grup taraftarlar, futbol müsabakalarında rakip takıma söyledikleri tezahüratları, Ak Parti ve CHP’ye uyarladı.

Taraftarlar, ezeli rakipleri için maçlarda söyledikleri “Trabzon’la uğraşmak senin neyine, ula Fenerbahçe… Er mi yaman bey mi yaman, Kadıköy’de hodri meydan” sözlerini, iktidar ve muhalefete “Ak Parti’yle uğraşmak senin neyine, ula CHP… Er mi yaman bey mi yaman, sandıkta hodri meydan” sözleriyle uyarladılar.

Başbakan gelmeden önce prova yapıp, bütün stat Ak Parti'nin seçim şarkısı "Bi daha"yı söylediler. Daha sonra davul şov yaptılar.

Partilileri metro çıkışında uzun tahta bacaklar karşıladı.



Dansçılar kapıda


Prova yapmak üzere sabah erken saatlerde gelen Bir Adım Dans Grubu ve Anadolu’nun çeşitli yerlerinden gelen halk dansları ekipleri, güvenlik gerekçesiyle stada alınmayınca, yerlerde oturup beklemek zorunda kaldı.

1500 özel güvenlik ve 150 kişilik temizlik hizmetleri Akdeniz adlı şirket tarafından karşılanırken, konrge için aralarında İstanbul Adliyesi, Beyoğlu Belediyesi ve Halkalı’da 2009 yılında açılışı Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından yapılan Mehmet Akip Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Hastanesi’nde görev yapan temizlik işçileri de kongrede fazla mesai yaptı.

Basın mensupları saat 12.00’de içeri alınmaya başlandı. Arena’dan ilk davul sesleri duyulmaya başlanırken, Kültür Bakanlığı Mehtaran takımı ilk sesli provasını yaptı.. Sahanın içinde zeplin uçtu.


0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-