-

19 Mayıs Yasağına rağmen düzenlenen kutlama etkinlikleri

19 Mayıs 2012 Cumartesi yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

İstanbul'un birçok ilçesinde yürüyüşler yapılacak. 


CHP Gençlik kolları saat 11.30'da İstiklal Caddesi'nde olacak. 
Saat 15.00'da ise Türkiye Gençlik Birliği, dünyanın dört bir yanından gelen gençlerleİstiklal Caddesi'nde binlerce kişinin katılacağı bir yürüyüş gerçekleştirecek. Ardından Küçükçiftlik Park'ta dev bir konser verilecek. 
(http://viva19may.com), (http://www.biletix.com/etkinlik/NKTB9/ISTANBUL/tr)

Şişli'de yürüyüşün başlangıç noktası saat 12.00'de Şişli Atatürk Evi önü olacak. 

Ümraniye İlçesi'nde saat 17'de yürüyüş Çakmak Köprüsü-Erdem Hastanesi Yanından başlayıp, Alemdağ Caddesi boyunca yaklaşık 3 kilometre sürecek. 

Beşiktaş'ta da saat: 19.00'da Akaretler'deki Şairler Sofası Parkı önünde Fener Alayı başlayacak. Saat 21.00'de Beşiktaş Meydanı'nda konser yapılacak.

Kadıköy'de her yıl yapılan Bağdat Caddesi'ni Fener Alayı aydınlatacak. Yürüyüş, Suadiye Işıklar'dan saat 19.00 da başlayacak.

Maltepe ilçesinde yurttaşlar saat 19.00'da Adnan Kahveci Parkı'nda buluşacak ve Maltepe Stadına yürüyecek.

Gaziosmanpaşa'da toplanma yeri Pazariçi Mahallesi olarak belirlendi. 300 metrelik dev bayrağın açılacağı yürüyüşçüler saat 19.19'da Cumhuriyet Meydanı'na doğru yola çıkacak. 

Bakırköy'deki yürüyüş ise 19.30’da İncirli Caddesi üzerindeki Benzin İstasyonu önünden başlayarak Bakırköy Cumhuriyet Meydanı’na kadar yapılacak.

Ankara'da kutlamaların merkezi Tandoğan Meydanı. Saat 12.00'de Tandoğan'da buluşacak olan yurttaşlar Anıtkabir'e yürüyecek. 
Saat 11:00'de Orta Doğu Teknik Üniversitesi açık hava stadyumunda kutlamalar yapılacak.

İzmir'de 50’ye yakın kitle örgütü bir yürüyüş düzenledi. Yürüyüş saat 13:00’de İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde başlayacak, Cumhuriyet Meydanı'nda son bulacak.

Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda miting düzenlenecek. Akşam 19.30'da da Samsun halkı büyük bir yürüyüşte buluşacak.

19 Mayıs coşkusu, yurdun dört bir yanını dalga dalga sarıyor. İskenderun'da saat 19.00'da sahildeki Deniz Feneri'nden başlayıp Atatürk Anıtına kadar sürecek.

Gaziantep'de yurttaşlar 15.30"da Demokrasi Meydanında büyük bir şölene hazırlanıyor.
Antalya da saat 17.00'de Konyaaltı Parkından Cumhuriyet Meydanına yürüyecek. Antalya halkı 19 Mayıs'ta tek yürek olacak.

Denizli'de ise demokrasi platformu üyeleri 15.00'da Delikliçınar Meydanında toplanarak Valilik önündeki Atatürk Anıtına yürüyecek.

Bursa'da 12.00'de Şehreküstü meydanında toplanacak olan yurttaşlar, Kent Meydanına kadar yürüyüş düzenleyecek.

Adana'da yurttaşların toplanma alanı Uğur Mumcu meydanı . 18.00'de toplanacak olan yurttaşlar Atatürk anıtına yürüyecek.

Artvin halkı, 19 Mayıs kutlamasında, dünyanın en büyük Atatürk heykelinin etrafında olacak. Artvinliler saat 13.00'te çarşı meydanından Atatürk heykeline doğru yürüyüşe geçecek. 

Balıkesir'de de halkı yasak dinlemeyecek. Saat 12.00'de Kurtdereli vergi dairesi önünde toplanacak olan yurttaşlar, Atatürk Anıtına yürüyecek ve çelenk bırakacak.

Burhaniye'de ise, saat 15.30'da Kuva-i milliye anıtından Burhaniye meydana yürüyüş düzenlenecek.

Tekirdağ'da buluşma noktası Tekirdağ alışveriş merkezi önü. Saat 18.00'de buluştuktan sonra Tuğlalı Park'a yürüyüşe geçilecek.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-