-

Mezuniyet törenleri için kıyafet öneri ve tavsiyeleri

10 Nisan 2012 Salı yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar





Mezuniyet törenlerinin yaklaşmasıyla son sınıf öğrencilerini de bir telaş sardı. Üstelik giyilecek kıyafete karar vermek öyle kolay bir iş değil. Mayıs ayıyla birlikte lise ve üniversitelerin son sınıf öğrencilerini de mezuniyet telaşı sardı. Geciken ödevlerin teslim edilip kurtarma sözlülerine girilen bu sıkışık dönemde genç kızların diğer bir derdi de o gece giyecekleri kıyafeti seçmek. Üstelik mezuniyet kıyafetine karar vermek hiç de kolay bir iş değil.

Önce bu sezon moda olan renkler ve kesimler öğrenilecek, sonra arkadaşların tercihleri gözden geçirilip pişti olmamak için gerekli önlemler alınacak. Nihayet modele karar verildiğindeyse ya bir tasarımcının kapısı çalınacak ya da hazır abiye elbiselerden istenilene en yakın olanı bulunana dek caddeler aşındırılacak. Biz de her sene tekrarlanan bu tatlı telaşı biraz olsun dindirmek için çeşitli markaların abiye koleksiyonlarına göz atıp iki genç tasarımcının mezuniyet kıyafetlerine ve mezuniyet töreni hazırlıklarına dair fikirlerini aldık.

1920’lerden esinlenilerek tasarlanan diz boyundaki kat kat elbiseler çok popüler. Renk olarak da pembe ve mavinin her tonu tercih ediliyor.

Bacaklarınıza güveniyor ve canlı renklerden hoşlanıyorsanız Mudo’daki payetli elbiseler tam size göre.
Koton’un koleksiyonunda öne çıkan renkler mercan, mor ve turkuaz. Farklı bir görünüme sahip olmak istiyorsanız sezonun trendi tulumlara göz atabilirsiniz.

Park Bravo’nun canlı renkleriyle dikkat çeken elbiselerinde genellikle şifon kumaş tercih edilmiş. İpekyol’un drapeli ipek ve şifon elbiseleri kurdelelerle hareketlendirilmiş.

Fabrika’nın özel günler için tasarladığı askılı elbiselerde en çok fuşya kullanılmış.
V2K’de eğlenceli tasarımlarıyla tanınan Betsey Johnson kısa, kabarık ve renkli elbiseleri parti kızları için birebir.


Mango’nun ilkbahar yaz koleksiyonundaki elbiseler hem uygun fiyatları hem de canlı renkleriyle dikkat çekiyor.


Roman’ın fiyonklarla süslenmiş kabarık etekli mezuniyet elbiselerinde saten ve tafta kumaşlar görülüyor.

“Partilere mini balolara maksi”

Gamze Saraçoğlu
“Bu sezon tek omuz elbiseler ve kloş etek kesimler ön planda. En çok tercih edilen renklerse fuşya, narçiçeği, nil yeşili, açık pembe ve pudra pembesi. Mezuniyet töreninde ne giyeceğine karar veremeyenlere tavsiyem, yapılacak kutlamanın cinsine göre kıyafet seçmeleri. Ben parti havasında geçecek mezuniyetler için mini elbiseleri, balo tarzındakiler içinse uzun tuvaletleri uygun görüyorum.”

“Mavi, pembe, ten rengi ve beyaz gözde”
Tuana Büyükçınar
“Bu sezon mezuniyet törenleri için en çok tercih edilen renkler mavi, pembe, ten rengi ve beyaz. Modellerse straples ve üçgen göğüs kesimli. Kesimlerde de ya uzun ve sırtı açık ya da dar ve mini modeller tercih edildi. Genelleme yapmak gerekirse genç kızların bu özel günlerinde iddialı ve seksi görünmek istediklerini söyleyebilirim. Onlara tavsiyem belirli trend ve kalıpları takip etmek yerine kendilerini yansıtan bir stil seçmeleri. Kıyafeti giydiklerinde “Evet, işte bu benim” diyebilmeliler.”

Son dokunuşlar
Mezuniyete hazırlanırken dikkat etmeniz gereken
son birkaç nokta:
-Giyeceğiniz renk ve modele karar verseniz de üşenmeden diğerlerini de deneyin. Soyunma kabininden kararınız değiştirmiş olarak çıkabilirsiniz.
-Alışverişinize mutlaka bir listeyle çıkın. Hatta sonradan pişman olmamak için listenin yanına bir de detaylı bütçe
planı ekleyin.
-Arkadaşlarınızla bu konuda
bol bol sohbet edin ki mezuniyet gecesinde pişti olmayın.
-Demode olmamak için sezonun trendlerini takip edin ama sırf moda diye vücut yapınıza uygun olmayan bir elbise almayın.
-Kum saati şeklinde bir vücut yapınız varsa belinizi ön plana çıkaran elbiselere yönelin. Bacaklarınıza güveniyorsanız
mini elbiseler tam size göre.
-İri kalçalara sahipseniz
V yakalı modelleri tercih edin. Boynunuzu olduğundan uzun gösterirsiniz.
-Omuzlarınız genişse elbise ve eteğinizin kabarık olmasına özen gösterin. Böylece dengeli bir görünüm oluşturabilirsiniz.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-