-

16 Mart günü kredi kartı protestosu yapılacak

12 Mart 2012 Pazartesi yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

 

çağrı metni.
  • YASA, HAK VE HUKUK TANIMAYAN
  • TÜKETİCİ HAKLARINA AYKIRI KEYFİ TUTUMLARINI SÜRDÜREN
  • KESİNLEŞMİŞ YARGI KARARLARINI UYGULAMAYAN
  • YILLIK KREDİ KARTI AİDATI , DOSYA MASRAFI, HESAP İŞLETİM ÜCRETİ, İPOTEK FEK ÜCRETİ ALMAYA DEVAM EDEN
  • BİR ŞUBESİNDEN HEMEN YAKININDAKİ DİĞER ŞUBESİNE TAKSİ PARASININ 2-3 MÜSLİ PARA ALAN
  • YURT DIŞI HAVALE ÜCRETLERİNDE HESABLI KAÇIRIP 900 DOLAR MASRAF İSTEMEYE YÜZLERİ KIZARMAYAN
  • TAM 103 ÇEŞİT BANKACILIK İŞ VE İŞLEMİNDEN ÜCRET ALMASINA RAĞMEN DOYMAYAN
  • HESAP EKSTRELERİNİN GÖNDERİ ÜCRETLERİNİ BİLE TÜKETİCİDEN ALAN
  • TÜKETİCİYLE YAPTIKLARI SÖZLEŞMELERİ MÜŞTERİSİNİ VERMEYİ DAHİ TENEZZÜL ETMEYEN
BANKALARI 1 GÜNLÜĞÜNE PROTESTO EDİYORUZ
  • 16 MART’TA BANKALARA GİTMİYORUZ






Tüketici Hakları Derneği (THD) Genel Başkanı Turhan Çakar, ''Çok önemli bir boykot çağrımız var. 16 Mart Cuma günü bankalara gitmiyoruz, kredi kartımızı kullanmıyoruz'' dedi.
 
Çakar, Yüksel Caddesinde yaptığı basın açıklamasında, Tüketici Hakları Haftasında çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirterek, ''15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü nedeniyle 2012 yılında yapacağımız Tüketici Hakları Haftasının ana gündem konusunu bankaların haksız uygulamaları ve tüketicilerin bankalardan istekleri olarak belirledik'' diye konuştu. 

Bankalarla ilgili hazırladıkları anketi hem web sayfalarına koyacaklarını hem de anketin yüzyüze görüşülerek yapılmasını sağlayacaklarını ifade eden Çakar, anket sonuçlarını kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi.

''Türkiye'de faaliyet gösteren bankaların yüzden fazla değişik adlar altında tüketicilerden milyarlarca lira haksız bedel aldığını'' ileri süren Çakar, ''bu haksız bedeller içerisinde en yaygın olanlarının yıllık kart aidatları ve konut kredisi kullananlardan dosya masrafı adıyla alınan ücretler ile yeniden yapılandırma ücreti, ipotek fek ücreti'' olduğunu savundu.

Çakar, Tüketici Hakları Derneği olarak her zaman tüketicinin yanında olduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Yargıtay 13. Hukuk Dairesinin kararı gereğince 10 yıl geriye dönük olarak yıllık kart aidatlarının ödenmesi için hazırladığımız dilekçeyi web sayfamızda yayınlamıştık. Benzer şekilde bankaların tüketicilerden aldıkları dosya masrafı, yeniden yapılandırma ücreti, ipotek fek ücretlerini de yargı kararları gereğince tüketiciler bankalardan isteyebilirler. Tüketicilerin bankalardan olumsuz cevap almaları durumunda ikamet ettikleri kaymakamlıklarda ve illerde bulunan tüketici sorunları hakem heyetlerine başvuruda bulunabilirler.''

Tüketici Hakları Haftasında çok önemli bir boykot çağrıları olduğunu ifade eden Çakar, ''16 Mart Cuma günü bankalara gitmiyoruz, kredi kartımızı kullanmıyoruz'' dedi.

Tüketici olarak bundan sonra tüketicilerle yaptıkları hiçbir işlemden ücret almayan, yargı kararlarına ve tüketici haklarına saygılı olan bankaları seçeceklerini dile getiren Çakar, şunları kaydetti:

''Hükümetin Banka ve Kredi Kartları Kanununda bir değişiklik yaparak; bankalarla tüketiciler arasında gerçekleştirilen her türlü tüketici işleminden ücret alınmaması, alınan ücretlerin ise tüketicilerin başvurusuna gerek kalmaksızın tüketicilere ticari faiziyle birlikte iade edilmesine ilişkin bir yasal düzenleme yapması çağrısında bulunuyoruz.''

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-