-

Türkiye'de terörist olmak suçlamasıyla hapse atılan üniversite öğrencileri

2 Şubat 2012 Perşembe yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

yapılacak kapsamlı bir kampanyayla tüm öğrencilere baskı yapan zihniyete bir şekilde dur denilebileceği gösterilebilir. dün mikail boz arkadaşa yapılan susturma operasyonu bugün ktü öğrencisi gizem görnaz'a hem de mahkeme kararıyla uygulanmıştır. gizem göznaz'ın suçu okula kayıt esnasında toplanan 100 tl paranın eğitime katkı değil ktü güçlendirme vakfı'nın kasasına katkı olduğunu evrensel gazetesine yazmış. indirimlerle beraber 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılmış.

şimdi arkadaşlar sözlüklerde "ben" butonuna tıklayıp yazılarınızı bir kontrol edin. hangi yazınızın hangi gerekçeyle cezalandırılabileceğini hayalgücünüzü de zorlayarak düşünün. aranızda analar babalar vardır mutlaka. o yazıları çocuklarınızın yazdığını düşünün. 

mikail boz'a dönelim. biraz evvel imc tv haber bülteninde hikayesini anlattı. ekonomik gerekçelerle orta okulu ve liseyi okuyamamış. konfeksiyonlarda çalışırken açık liselerde bitirmiş eğitimini. açık lise birincisi olarak kazanmış marmara üniversitesi'ni. sınavların birçoğuna askerdeyken girmiş. örgün öğretim görmeyen bu arkadaş üniversitenin ilk 3,5 yılını birincilikle götürüyor. eğitim kariyeri karşısında saygı duymamak mümkün değil. bu arkadaşın önümüzdeki yıl gangi gazete, tv ya da sinema da neye imza atabileceğini düşünün biraz. 

mikail boz önümüzdeki sene diplomasıyla gazetecilik yapamayacak. bir televizyon kanalında çalışamayacak. sinemacı olacaksa diplomasız olacak. neden?

çünkü eğitim hayatında öğrendiği ilk dersi mezun olmadan uyguladığı için. düşündüğü, düşündüğünü de iletişim okuyan her insanın dersi olan sosyal medyanın bir mecrasında dillendirdiği için. hakimsiz, savcısız, avukatsız ve mahkemesiz cezalandırıldı mikail boz. mahkemede cezalandırıldı gizem görnaz, davası sürüyorizzet necati henden'in, davası sürüyor şeyma özcan'ın, davası sürüyor cihan kırmızıgül'ün, davası sürüyor yaklaşık 500 öğrencinin.

izzet necati henden; http://necatiyeozgurluk.blogspot.com/

ilke başak baydar; http://www.bianet.org/...arilar-tutuklugunun-devamina

cihan kırmızıgül; http://www.tersyuz.org/...i-ya-delilsiz-yarglama.html

gizem görnaz; http://www.ntvmsnbc.com/id/25318850

ve sıradakiler; http://www.bianet.org/...in-ceza#.tym4bd4fkuw.twitter

grup yorum bileti satmaktan 13 yıla mahkum olan malatyalı öğrencilerden bahsetmedim bile.

twitter takibi; "#mikailokuladonsun , #üniversiteleriözgürbirakin , #yusufdevran"

(one minute, 02.02.2012 15:47 ~ 16:00)
ekşisözlük.com

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-