-

KCK operasyonu 13.02.2012 şok gözaltılar

13 Şubat 2012 Pazartesi yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Türkiye yine hareketli bir sabaha uyandı. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Ankara ve İstanbul'da bazı sendikalara KCK soruşturması kapsamında baskınlar yapıldı.
Polis bu sabah Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla Ankara'da bazı sendika merkezlerine baskın yaptı.
KCK operasyonunda çok sayıda gözaltı
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Emekçileri Sendikası'nda arama yapılıyor. istanbul'da da KCK'ya yönelik sabah saatlerinde operasyonlar düzenlendi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, PKK terör örgütünün şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK'ya yönelik, çok sayıda polisin katılımıyla belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon yapıldı. 
İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, bugün sabah saatlerinde İzmir'de de eş zamanlı operasyon başlatıldı.
Bölücü terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda, 10 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltındaki şüpheliler, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Polisin bazı adreslerdeki aramalarının devam ettiği, yeni gözaltıların olabileceği bildirildi.  
Gaziantep'te de terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik yapılan operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, daha önce belirlenen 10 ayrı adrese eşzamanlı operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda KCK'nın basın propaganda komitesine üye oldukları iddia edilen 10 kişi yakalandı. Gözaltına alınan şahısların Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusu devam ediyor.
Hakkari'de de PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik operasyonda 6 kişi gözaltına alındı.
KCK operasyonu kapsamında Van'da BDP'li Belediye Başkan Yardımcısı Gülbahar Orhan' ın da aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.
İzmir, Gaziantep ve Hakkari'nin de aralarında olduğu toplam 9 kentte yapılan operasyonlarda 100'e yakın kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-