-

Başbakan erdoğan ifadesi alınmak için çağrılacak mı?

27 Şubat 2012 Pazartesi yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Emekli Yargıtay savcısı Ahmet Gündel, Danıştay MİT düzenleme kanunu iptal ederse Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ifadeye çağrılabileceğine dikkat çekti. 

Taraf Gazetesi'nden Neşe Düzel'in sorularını yanıtlayan Gündel'in ilgili açıklamaları şöyle:

Bunun nereye kadar gideceğini bilemeyiz artık biz. Savcılar, kendilerini engelleyecek bir şey olmadığını düşündükleri andan itibaren farklı bir yörüngeye girilir ve bunu toparlamak artık güç olur. Nitekim son olayda işin Başbakan’a da gidebileceği söyleniyor. Anlayacağınız, MİT soruşturmasında da ölçü kaçtı. Özel Yetkili Savcılarımız, sorumluluklarını yerine getirmez ve yetkilerini zorlarlarsa bu iş Başbakan’a kadar uzanabilir. 

Başbakan’a kadar nasıl uzanabilir? Başbakan’ı hangi konuda suçlayabilirler? 

Özel Yetkili Savcılar, şu anda yürüttükleri soruşturmada MİT görevlileriyle ilgili bir suçüstü hali görüyorlarsa ve MİT görevlilerinin birtakım örgütsel suçları devam ediyorsa ve bunun talimatı da “Başbakan tarafından verildi” denirse, artık Başbakan’ın dokunulmazlığı kalmaz. Başbakan’a, “sen de gel, seni de soruşturuyoruz” diyebilirler. Ama bu durum, biraz önce de söyledim, Özel Yetkili Savcıların ve mahkemelerin yetkilerinin genişliğinden kaynaklanmıyor. Bu durum, uygulamadan kaynaklanıyor.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-