-

Meslek liselilere ek puan uygulaması kalkacak mı?

4 Aralık 2011 Pazar yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

YOK'TEN YAPILAN ACIKLAMADA, MUSTAKIL MESLEKI VE TEKNIK ORTAOGRETIM KURUMLARINDAN MEZUN OLAN OGRENCILERIN, ALANLARIYLA ILGILI YUKSEK OGRETIM PROGRAMLARINA YERLESTIRILIRKEN AGIRLIKLI ORTAOGRETIM BASARI PUANI'NIN (AOBP) 0,06 ILE CARPILARAK, ELDE EDILEN PUANIN PUANA EKLENMESI UYGULAMASININ DEVAM EDECEGI BILDIRILDI.

Meslek liselilere ek puan uygulamasına devam

YÖKˊten yapılan açıklamada, müstakil mesleki veteknik ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrencilerin, alanlarıyla ilgili yüksek öğretimprogramlarına yerleştirilirken Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanıˊnın (AOBP) 0,06 ile çarpılarak, elde edilen puanın puana eklenmesi uygulamasının devam edeceği bildirildi.

Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında yapılan YÖK Genel Kurul Toplantısı sona erdi. Toplantının ardından yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

ˊˊMüstakil mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrenciler alanlarıyla ilgili yükseköğretim programlarına yerleştirilirken AOBPˊnin 0,06 ile çarpılarak elde edilen puanın, puana eklenmesi uygulaması devam edecektir. Adayların üniversiteye yerleştirilmelerine esas olmak üzere yerleştirme puanlarının hesaplanmasında, AOBPˊnin yüzde 12ˊsinin YGS ile LYS puanlarının eklenmesine karar verildi.ˊˊ (A.A)

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-