-

F-16'ların şırnak uludere'yi bombalaması dünya basını

29 Aralık 2011 Perşembe yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Türkiye-Irak sınırındaki PKK'lılara yönelik düzenlenen bombalı saldırı sonrası ilk resmi açıklamaya göre 20’yi aşkın kaçakçı hayatını kaybetti. Olayla ilgili Türkiye’den dış basına açıklama Reuters üzerinden yapıldı. İsmini vermeyen bir güvenlik yetkilisi İngiliz haber ajansı Reuters’e ‘Sınırı ihlal eden bu kişilerin kaçakçılar mı PKK’lılar mı olduğunu bilemezdik’ değerlendirmesinde bulundu.



Türk savaş uçaklarının Irak sınırında PKK'lılara yönelik düzenlenlediği saldırıda, kaçakçıların hayatını kaybettiği haberi diğer dış basında da son dakika olarak yer aldı.

BBC
İngiliz BBC haberi ‘Türk hava saldırısı: Irak sınırında 23 Kürdü öldürdü’ diye geçti. Haberde yetkililerin açıklamalarına yer veren BBC, ‘Türk savaş uçakları Irak sınırına yakın bir Kürt köyü yakınlarına bir hava saldırısı düzenlendi. Yetkililerin beyanatlarına göre 23 kişi öldü’ spotuyla haberi verdi.

CNN
ABD’nin dünyaca ünlü haber televizyonu CNN ise haberi ‘Türkiye’nin güneydoğusuna düzenlenen hava saldırısında 31 Kürt köylü öldürüldü’ başlığıyla okuyucularına duyurdu.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-