-

Aslı Çakır Alptekin ve Nevin Yanıt Doping mi Yaptı?

3 Mayıs 2013 Cuma yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar


Aslı Çakır Alptekin, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda kazandığı altın madalyayı kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Olimpiyat Şampiyonu milli atletimiz hakkında, doping yapmış olmasından şüphelenilmesinden dolayı soruşturma açıldı.

ALPTEKİN'İN KARİYERİ BİTEBİLİR!
Aslı Çakır Alptekin, suçlu bulunursa, profesyonel spor hayatı bitebilir, çünkü bu, milli sporcumuzun kariyerindeki ikinci doping vakası olarak kayıtlara geçecek. 2004 ile 2006 yılları arasında henüz genç bir atlet iken, doping testinin pozitif çıkması nedeniyle pistlerden 2 yıl men cezası alan Türk atletizminin olimpiyatlardaki ilk ve tek altın madalyasının sahibi Alptekin, bu durumda ömür boyu pistlerden uzaklaştırılma cezasıyla yüzleşmek zorunda kalacak.
NEVİN YANIT'TA DOPİNG ÇIKTI!
IAAF'in incelemeye aldığı tek atletimiz Aslı Çakır Alptekin değil... Kariyerinde 2 defa 100 metre engellide Avrupa Şampiyonluğu sevinci yaşayan Nevin Yanıt'ın da bu soruşturmada adının geçtiği belirtildi.
IAAF yetkilisi Nick Davies, "IAAF, şu anda Aslı Çakır Alptekin ve Nevin Yanıt'ın IAAF tarafından konulmuş anti doping kurallarını ihlal etmek suçunu işlemiş olduklarını onaylayacak bir konumdadır." dedi.
Davies, konuşmasına şu sözlerle devam etti:
"Sayın Çakır, biolojik pasaportunda yer alan kan değerlerinin anormalliği üzerine, Sayın Yanıt ise yarışlar öncesi ve sonrası IAAF tarafından yürütülmüş doping testlerinin birden çok kez pozitif çıkması nedeniyle suçlu bulunmuştur."
"BAŞKA BİR AÇIKLAMA YAPMAYACAĞIZ"
"İki sporcu ile ilgili verilerimiz Türkiye Atletizm Federasyonu'na iletilmiştir. IAAF kurallarında belirtildiği sporculara gereken yaptırım ülke federasyonu tarafından uygulanır. Biz de onlardan çıkacak kararı bekliyoruz. O zamana kadar, garanti ederim ki iki atlet de cezalı durumdadır ve herhangi bir yarışa katılamaz. Tekrar söylüyorum, IAAF kurallarında değinildiği gibi ülke federasyonunun yargılama süreci sonuçlanana kadar başka bir açıklama yapmayacağız."

1 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-