-

Dilek Özçelik'in ilaçları ücretsiz mi olacak?

16 Nisan 2013 Salı yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'dan tedavisi için yardım isteyen lenfoma hastası Dilek Özçelik'e iyi haber bir günde geldi. Özçelik'in kullandığı, "Blemicin" isimli ilaç geri ödeme listesine alındı. Böylece tüm kanser hastaları bu ilacı ücretsiz alabilecek. Bir günde alınan karar aslında uzun süredir üzerinde çalışılan ancak çözülemeyen bir sorundu. 

İLAÇ TÜRKİYE'DE ÜRETİLDİ

Sağlık Bakanlığınca ilaç fiyatlarındaki düşüşten kaynaklanan, özellikle kanser ve tiroit hastalarının kullandığı ilaçların temininde yaşanan sıkıntıyı aşmak için çalışma başlatmıştı. Bu çerçevede kanser hastalarının tedavisinde kullanılan "Bleomisin sülfat"ın Türkiye'de jenerik olarak üretimi için bir ilaç firmasına ruhsat verildi. İlk olarak geçen hafta piyasaya "Blemicin" adıyla çıkan ilaç, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından da dün geri ödeme listesine alındı.

'GEÇEN HAFTA BAŞVURULMUŞTU'

SGK yetkilileri ise jet kararla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Blemicin için geçen cuma günü geri ödeme listesine alınması amacıyla başvuru yapıldı. Hastaların herhangi bir sıkıntı yaşamaması amacıyla ilacın orjinali geri ödeme listesinde olduğu için değerlendirme kısa sürede tamamlandı ve Blemicin de SUT'a alındı." 

BAŞKA İLAÇLAR DA LİSTEDE

Özçelik'in kullanması gereken diğer ilaç "Dekarbazin" ise yine temininde yaşanan güçlük nedeniyle Türk Eczacıları Birliği (TEB) tarafından yurt dışından getiriliyor. SGK yetkilileri, bu ilacın temininde sıkıntı yaşandığı için 1-1,5 aydır TEB tarafından temin edildiğini belirterek, bu ilaçtan 15-20 gün önce bin 600 kutu ithal edildiğini, bunların bir kısmının dağıtıldığını, bin kutu kadar daha TEB'in elinde bulunduğunu bildirdi.

HASTANEYE YATTI

İngilizce öğretmenliği 2. sınıf öğrencisi Dilek Özçelik'e, Edirne Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne yatış tavsiye edildi. Nodüler sklerozan tıp ünitesinde takibe alınan Özçelik, okulunu gerekçe göstererek tedavisinin bir süre ayakta devam etmesini istedi. Ancak hekiminin tavsiyesi doğrultusunda dün hastaneye yattı. 

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-