-

Ünal Aysal: "Elveda şampiyonluk, elveda Avrupa, elveda güzel günler"

20 Mart 2013 Çarşamba yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar


Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, yaptıkları başarılı çalışmalara ve aldıkları iyi sonuçlara rağmen kulübe yönelik saldırılar yapıldığını öne sürdü. Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirilen aylık olağan divan kurulu toplantısında üyelere hitap eden Ünal Aysal, ''Hepinizin farkında olduğundan eminim. Kulüp olarak verdiğimiz mücadeleler, bugün sadece yeşil sahalarla sınırlı değil. Ne yazık ki mali, idari ve sportif her başarıda, her hamlede, planlı ve organize kıskançlık saldırılarıyla karşılaşıyoruz'' diye konuştu. Aysal medyadan örnekler vererek, "Schalke maçının bir kaç gün öncesinde Elveda şampiyonluk, 'Elveda şampiyonluk, elveda Avrupa, elveda güzel günler, elveda yıldızlar'! Bir başka spor yorumcusu 'Shalke'nin Galatasaray üzerinden tır gibi geçeceğini' iddia etti" diyerek önemli göndermeler yaparken, Galatasaray büyüdükçe bunların artacağını ifade etti. 

Aysal, ''Wesley Sneijder ve Didier Drogba transferlerinde ise önce 'olmaz', 'gelmez', 'imkansız' sözleriyle başlayan edebiyat, sonrasında. 'yaramaz', 'Galatasaray'a uymaz', 'fayda sağlanamaz' edebiyatına dönüşmüştür. Galiba Galatasaray iflas etmiş ve ben de başkanlığı bırakmak üzereymişim. Başarılar arttıkça, bu karalamalar daha da çok olacak'' ifadelerini kullandı. 

-''Galatasaray'ın yükselişi engellenemeyecek''- 
Ekonomi yazarlarıyla yaptığı bir toplantıda, tanınan bir köşe yazarının kendisine ve yanındaki yöneticilere, ''Farkı bu kadar açmanıza izin vermezler. Vermeyeceğiz'' dediğini ileri süren Aysal, şöyle devam etti:
''Bu sözler durumu zaten özetlemiştir. Kimler izin verir, kimler izin vermeye çalışır bilmiyorum ama bizler bu izni 108 sene önce bir misyon olarak almıştık. Zaferlerimizle toplumumuz her zaman gururlandı ve gururlanmaya devam edecek. Ne kadar örgütlenirlerse örgütlensinler, ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar, Galatasaray'ın yükselişi önlenemeyecektir. Bizim için çıkarılan şayialar ne kadar çok olursa, işlerimizin o kadar iyi gittiği anlaşılmalıdır. Bu kadar saldırıya karşı bizim silahımız karşı saldırı değildir. Galatasaray olarak rakiplerimizi aşağı çekmekle, onların refahını ve mutluluğunu engellemekle uğraşmayız biz. Bizim görevimiz Galatasaray için çalışmak ve kulübümüzü yükseltmektir.'' 

-''Maalesef saldırılar sadece dışardan gelmiyor''- 
Galatasaray'ın 3 yıl sonra lig şampiyonluğuna ulaştığını, 6 yıl sonra UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yer aldığını, 12 yıl sonra çeyrek finale kaldığını ve 18 yıldır sürekli artan borçların da ciddi oranda düşürüldüğünü belirten Aysal, tüm bunlara rağmen kendilerine yönelik dışardan gelen saldırılar gibi içerden gelen saldırılar da olduğunu belirtti.

Neden yapılan saldırılardan bahsedip, bir zafer konuşması yapmayı tercih etmediğinin üyelerce düşünülebileceğini dile getiren başkan Aysal, sarı-kırmızılı eski yönetici Taner Aşkın'ın bir televizyon kanalına yaptığı açıklamalara göndermede bulunarak, şunları söyledi:
''Galatasaray'ı dışardan gelecek her saldırıya karşı koruyabilecek gücümüz var. Ancak mesnetsiz saldırılar sadece dışardan gelmiyor. Borçlarımız azaldıkça, sportif başarılarımız dünyada ses getirmeye başladıkça, maalesef içimizden de saldırılara uğruyoruz. Bu bizim cesaretimiz kırmıyor. Aramızda adeta bu yönetimin başarısını istemeyenler var. Dostlarımız bizi sadece medyada değil, devlet kuruluşları nezdinde de karalamaya, ilişkilerimizi sıkıntıya sokmaya çalışıyorlar. Eleştirmek, daha iyisini istemek, yol göstermek hepimizin görevi. Ancak mali genel kurula az bir zaman kala televizyona çıkıp, 'Galatasaray'ın 150 milyon doları nereye gitti- Arıyoruz, bulamıyoruz' diye demeç vermek Galatasaraylılıkla ne kadar bağdaşır- Taner (Aşkın) bey merak etmesin. Tüm harcamaların, gelirlerin, giderlerin, onun ve onun gibi düşünenlerin hayaline sığmayacak mali iyileşmelerin hesabı gelecek hafta kongremizde santim santim verilecektir.''

Konuşmasının ardından kulüple ilgili önemli bir toplantıya katılacağını belirterek hemen salondan ayrılan Aysal, Real Madrid maçı öncesi Türk Telekom Arena'nın zemininin hazır hale getirilmesi için bazı lig maçlarının başka statta oynanabileceği iddialarının sorulması üzerine de, ''Her iddia doğru değildir'' yanıtını verdi. 

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-