-

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Murat Tuncer: ODTÜ'yü kınamadım

27 Aralık 2012 Perşembe yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar


Daha önce “protestonun, şiddet kullanılarak ortaya konulması kabul edilemez” sözleriyle saldırıya uğrayan ODTÜ’lüleri eleştiren Tuncer, ODTÜ’lüleri kınayan bir açıklama yapmadığını iddia etii.
Hacettepe Üniversitesi Rektörü Murat Tuncer bu sabah saat 10:00’da yıllık değerlendirme toplantısı yaparak seçildiği günden beri üniversitede yapılanları anlattı. Rektör konuşmasında ODTÜ olaylarına da değindi.
Bugün saat 10:00’da Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’nde rektörün, akademisyenlerin ve öğrencilerin katılımıyla “yıllık değerlendirme toplantısı” gerçekleştirildi. Toplantının en önemli gündemlerinden biri ODTÜ’de yaşanan olaylar ve Rektör'ün bu konudaki tavrıydı.
Tuncer: “ODTÜ’lüleri kınayan bir açıklama yapmadım”
Bugün de yapılan toplantıda bu açıklamanın sorulması üzerine “Ben öğrencilerin yanındayım. Şiddetin her türlüsüne karşıyım. ODTÜ’lüleri kınayan bir açıklama yapmadım” diyerek daha önceki açıklamalarıyla çelişmiş oldu.


Tuncer twitter hesabından ODTÜ’de yaşananları şöyle yorumlamıştı:
“Tamamen kendi üretimimiz olan Göktürk – 2 uydumuzun başarıyla fırlatılması sırasında ve sonrasında yaşanan şiddet içeren olayların, Türkiye’nin gurur duyacağı bu başarıyı gölgede bırakması üzüntü vericidir. Demokratik bir hak olan protestonun, şiddet kullanılarak ortaya konması kabul edilemez. Güvenlik güçlerimizi ve öğrencilerimizi birbirlerinin karşıtı değil, ülkemiz için çaba gösteren paydaşlar olarak görüyoruz. Düşüncelerime katılan veya katılmayan herkese saygı duyuyor ve düşüncelerini benimle paylaştıkları için çok teşekkür ediyorum. Ne olursa olsun daima öğrencilerimin iyiliği için onların yanında, kaynağı, şekli ve kullanıcısı ne olursa olsun her tür şiddetin de karşısında olacağım.”
“Rektör kaçamak cevaplarla kendini aklamaya çalışıyor”
Konu hakkında görüşünü aldığımız ve toplantıda bulunan bir TKP’li öğrenci “Rektör çark ediyor. Kaçamak cevaplarla kendini aklamaya çalışıyor” dedi. Ayrıca bugün öğrencilerin kaleme aldığı bildiride de rektör Murat Tuncer’in derhal özür dilemesi ve öğrencilere sahip çıkan bir açıklama yapması talebi dile getirildi.
Öğrenciler toplantıya sokulmadı
Söz konusu toplantının ardından Beytepe Kampüsü Beyaz Ev’de yapılan Senato toplantısına katılmak isteyen ve öğrencilerin taleplerini aktarmak isteyen öğrenciler Rektör tarafından toplantıya alınmadılar. Toplantının ardından Rektörle bir görüşme yapan öğrenciler rektörden ODTÜ’ye ve ODTÜ’lülere sahip çıkan bir açıklama yapmasını ve Senato tarafından imzalanmasını talep ettiler. Rektör ise bu talebe olumsuz cevap vererek Senato üyelerinin isterlerse kendi adlarına böyle bir açıklama yapabileceğini, kendisinin de konuyu düşüneceğini belirtti.
Rektör Perşembe günü yürüyüşle protesto edilecek
Ayrıca öğrenciler Perşembe günü Beytepe Kampüsü’nde “Rektör Murat Tuncer Hacettepe’yi temsil etmiyor!” isimli bir yürüyüş düzenleyecek. Yürüyüşe Eğitim-Sen Hacettepe İşyeri Temsilciliği de katılacağını ilan etmiş bulunuyor. Yürüyüş saat 11.30’da Edebiyat Fakültesi önünden başlayarak Rektörlük’te son bulacak ve öğrencilerin açıklama talebi ile ODTÜ’lü arkadaşlarıyla dayanışma içerisinde olduklarını belirten bir açıklama yapılacak. Ardından eyleme katılanlarla beraber ODTÜ’deki “ODTÜ ayakta, AKP’ye direniyor” etkinliğine gidilecek.
(soL - Haber Merkezi)

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-