-

11.12.2012 Facebook giriş problemi - Neden giremiyorum?

12 Aralık 2012 Çarşamba yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Birçok arkadaşımız şuanda sosyal paylaşım sitesi facebook’a giriş yapamıyor. Ancak yapılan araştırma sonucu girişlerin sadece şuan icin sorunlu olacağı, bir problem olmadığı bilgisine ulaşılırken Facebook ana makinesinde bazı değişiklikler ve güncellemeler yapıldığı tahmin ediliyor. kısa bir süre sonra facebook hesabınızı tekrar kullanmaya başlayabilirsiniz.


İnternet üzerinde en çok kullanıcısı bulunan sosyal paylaşım sitelerinden biri olan ve Twitter’şe büyük rekakaber halinde olan Facebook sitesi veritabanı hatası veriyor.
Facebook kullanıcıları isyan etmiş durumda. İnternet üzerinde bilgi paylaşımı yapan çeşitli paylaşım siteleri özellikle yabanci sitelerde bu durumun cözümünün arandığı konusunda yorumlar mevcut diye tahmin ediyoruz.
Öte yanda sağlam bilgili hackerler tarafından saldırı yapılabileceği yorumları da mevcut. Tavsiyemiz sadece durumu bekleyerek geçiştirmeniz olacaktır. Tarayıcınızla, Türk Telekom ADSL hizmeti ya da bilgisayarınızdaki herhangi bir virüs nedeni ile alakalı değildir. Facebook neden çöktü? Sorun tamamen facebook alt yapısı ile alakalıdır.
Dün öğlen saatlerinde bir e-posta devi GMail'e erişim durmuş ve saldırının arkasında Anonymous olduğu iddia edilmişti. Saldırının ardından bir süre erişilemeyen GMail'e erişim ksıa sürede tekrar sağlandı ama işin arkasında kim olduğu açıklanmadı.
Bugün ise şu saatlerde Facebook'a birçok kullanıcının erişemediği, bazılarının ise siteye girdiklerinde görsellerin gösterilemediği belirtiliyor.
Şahsım adına ben de Facebook'a erişemeyen kesimdeyim ama sorunun nasıl çözüleceğini de keşfetmiş bulunuyorum. Yapmanız gereken şey aslında çok basit. DNS ayarlarınızı otomatik hale getirerek Facebook'a tekrar erişim sağlayabiliyorsunuz.
Google DNS kullanan birisi olarak Google'ın bugün yaşadığı problemlerin DNS ile devam ettiği şüphesine kapıldığımı itiraf etmem gerekiyor. Zira Google'ın DNS'lerini sistemimden kaldırdığım anda Facebook'a erişim problemim çözüldü.
Gelin görün ki DNS ayarlıyken internette giremediğim başka hiçbir internet sitesi yoktu. DNS probleminin yalnızca Facebook'a yansıması da oldukça garip bir durum.



0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-