-

Raul Meireles'in Fenerbahçe'ye transferine dış basında çıkan yorumlar

4 Eylül 2012 Salı yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Chelsea'de gösterdiği perfomansla takımının önemli oyuncularından biri haline gelen Raul Meireles'in Fenerbahçe'ye transfer olması Ada basınını ikiye böldü.

Roberto Di Matteo yönetiminde geride bıraktığımız sezonda Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazanan Chelsea, şu an orta saha oyuncusu olarak sadece Frank Lampard, John Obi Mikel ve Oriol Romeu kaldı. Meireles'in de gitmesiyle o tarzda oyuncu sayısı oldukça azalan Londra ekibi, bu hareketinden dolayı bu sezon oldukça pişman olabilir.

Bütün yaz boyunca Luka Modric'in peşinde olan Başkent ekibi, Hırvat oyuncu için Tottenham'ın kapısını aşındırmıştı. Bu transferin yatmasından dolayı rotasını artık ara transfer döneminde alacağı oyuncuya çeviren Chelsea, bütçe yaratmak için ise dün akşam aldığı kararla Portekizli oyuncusu Raul Meireles'i 10 milyon avro karşılığında Fenerbahçe'ye sattı.
2010 yılında geldiği Liverpool'da çok önemli bir rol üstlenen ve kısa sürede adeta bir görev adamı haline gelen Portekizli oyuncu, o sezon ligin en dikkat çeken oyuncularından biri olmayı başarmıştı. Başarılı orta saha oyuncusunun sezon sonunda sürpriz bir şekilde Chelsea'ye gitmesi Liverpool taraftarının hiç hoşuna gitmedi.
Porto'da geçirdiği 6 harika yılın ardından orta sahada adeta bir orkestra şefi haline gelen Meireles, Andre Villas-Boas'ın Chelsea'nin başında gelmesiyle birlikte de Londra ekibinin değişilmez oyuncularından biri oldu. Portekizli teknik adamın kısa süre içinde başarısız sonuçlar alması ve Şampiyonlar Ligi'nde elenilmenin eşiğine gelinmesi onun sonunu hazırlayan etkenlerin başında yer aldı.
Villas-Boas'ın gitmesinin ardından rakımın başına gelen Di Matteo, kısa sürede takımı toparlamayı başardı ve Devler Ligi'nde büyük bir başarıya imza attı. Di Matteo'nun takımın başına gelmesi Meireles'in de sonunu hazırlayan nedenlerin başında yer aldı.
Liverpool yıllarında Steven Gerrard'ın yanında iyi bir performans sergileyen Meireles, herkes tarafından ideal bir orta saha oyuncusu olarak gösteriliyordu. Chelsea'de Lampard'ın merkez orta sahanın değişilmez oyuncusu olması ise Meireles'in geri planda kalmasına neden oldu.
Meireles'in Fenerbahçe'ye gitmesi, Michael Essien'in ise Real Madrid'e transfer olması Chelsea'nin merkez orta sahadaki işini okdukça zorlaştıracak gibi gözüküyor. Artık Chelsea'li taraftarın Lampard, John Obi Mikel ve genç yıldız Romeu'ya güvenmekten başka da alternatifi kalmadı.

Meireles geldi Portekiz basını şaşkına döndü
Fenerbahçe'nin Chelsea'li Raul Meireles'i transfer etmesi Portekiz basınında da geniş yankı uyandırdı.
(goal.com)

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-