-

NY Times: "Aslı Çakır Alptekin Zengin oldu"

10 Eylül 2012 Pazartesi yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Ünü Futbolcuları Solladı

Londra Olimpiyatları Kadınlar 1.500 metrede ülkemize altınmadalya kazandıran Aslı Çakır Alptekin'in başarısı New York Times'a konu oldu. Gazete, Alptekin'in birçok büyük şirketten sponsorluk teklifi aldığını belirterek, "Bir anda milyoner oldu" değerlendirmesini yaptı. NY Times, Alptekin'in 1 milyon dolar tutarında altın ödülü kazandığını belirtirken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yoğun ilgisine de mazhar olduğunu vurguladı. Başbakan'ın yoğun programına rağmen sporcumuzu arayarak tebrik ettiğini ve ardından da bire bir görüşmeye davet ettiğini bildiren gazete yorumuna şöyle devam etti:
Atletizmi hatırlattı "Aslı, halter, boks ve futbolun önde geldiği Türkiye'de bir anda atletizmi de popüler hale getirdi" değerlendirmesini yaptı. ABD gazetesi, "Türkiye'de kazandığı başarıyla herkesi ağlattı. Kebapçılarda bile başarısı kutlandı. Bir anda ülkenin en ünlü futbolcusundan bile popüler hale getirdi" dedi.
Terliği ve tişörtü ile dolaşan milyoner New York Times, Aslı'nın Türkiye'de popülaritesine geniş yer ayırırken, "Bir salona ismi verildi" dedi. Aslı'yı Bodrum'da ziyaret eden gazete muhabiri de,"Ayağında terliği ve üzerinde tişörtüyle hiç de milyoner gibi değildi" diye yazdı. New York Times'a konuşan Aslı Çakır Alptekin'in eşi ve antrenörü İhsan Alptekin de, "Olayların bu kadar çabuk değişeceğini beklemiyorduk. O kadar yoğun ilgi oldu ki, bu bizi şaşırttı" dedi. Aslı ise, "Yarışı kazandığım akşam eşim sevinçten neredeyse kolumu kıracaktı" diye konuştu. Gazetede Aslı'nın doping cezası aldığı dönem de anlatıldı.
Hayatı değişti
Türkiye'de erkek sporcuların popüler olduğu gazete ve dergilerin birinci sayfalarında artık Aslı'nın yer aldığına dikkat çeken gazete, "Bir altınla hayatı değişti" yorumunda bulundu.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-