-

Fenerbahçe Taraftarı Rtürk'e gidiyor - Şikayet Metni Örneği

15 Eylül 2012 Cumartesi yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Fenerbahçeli taraftarlar 3 Temmuz sürecinden sonra Fenerbahçe Kulübüne haksız suçlamalar ve iftiralarla program yapan kanalları Rtürk'e şikayet etmeye hazırlanıyor.

Taraftar gruplarının yayınladığı şikayet örneğinde Fenerbahçe'yi karalamaya çalışan Fenerbahçe üstünden reyting yapmaya çalışan bu kanalların ilgili programlarının yayından kaldırılması isteniyor

İlgili metinde şu ifadelere yer verildi:


3 Temmuz süreci dahil olmak üzere, hemen her programda Başkanımız, Yöneticilerimiz, Oyuncularımız ve Teknik Heyetimiz başta olmak üzere Kulübümüze yönelik yalan ve iftiralar baz alınarak hazırlanan ve yayınlanan Telegol ve Derin Futbol programlarını "YAYINDAN KALDIRILMASI" talebiyle RTÜK'e şikayet ediyoruz.
Aşağıda detaylı şekilde şikayet dilekçesini hazırladığımız metni ister mail olarak, ister online form doldurarak, isterseniz de faks yoluyla göndererek üzerinize düşen Fenerbahçelilik görevini yerine getirebilirsiniz.
Şikayet Metni Örneği; (Word dökümanında indirmek için lütfen tıklayınız.)
RADYO TELEVİZYON ÜST KURULU SAYIN BAŞKANLIĞI’NA;
                                                     Bilkent Plaza B2 Blok 06800 Bilkent / ANKARA
ŞİKAYET EDEN                : (İSİM SOYİSİM)
ŞİKAYET KONUSU          : TV8 de Yayınlanan TELEGOL ve BEYAZ TV de Yayınlanan DERİN FUTBOL İsimli Programların Yayından Kaldırılması Talebi
ŞİKAYETLER                     :
Bilindiği gibi ülkemizde topluma hitap eden yayın organlarının çokluğu ve hitap ettiği kitle sayısının izlenme oranları doğrultusunda tespit edildiği üzere genişliği doğrultusunda bir denetime tabii olduğu tartışmasızdır. Bu denetim kurumunun da Sayın Başkanlığınızca yürütülen 6112 Sayılı Kanuna tabii olan Radyo Televizyon Üst Kurulu olduğu da açıktır.
6112 sayılı Kanun ile bu yayın organlarının topluma ne gibi hukuki sınırlandırmalarla sunulacağı düzenlenmiş ise de Kurulunuzca görmezden gelinen kimi programlar halen çoluk çocuk barış hukuk demeden tüm ilkeleri ihlal eden yayınlarına devam etmektedir.
Bunlardan bir tanesi, BEYAZ TV kanalında Pazar geceleri yayınlanan DERİN FUTBOL isimli programdır. Bu programın daimi yorumcuları olarak orada oturan AHMET ÇAKAR ve RASİM OZAN KÜTHAYALI isimli şahıslar, hemen her programda toplumu rahatsız eden, gündem yaratmaya çalışmak için toplumun bütün ahlaki değerlerini hiçe sayan, toplumun manevi değerlerini yok sayan yayınlar yapmaya devam etmektedir.
Örneğin; 9 Eylül 2012 Pazar gecesi yayınlanan programda, DOĞRULUĞU HİÇBİR ŞEKİLDE TEYİT EDİLMEMİŞ bir iddia üzerine sabah 02:00 sularında iddianın yöneltildiği kişi evinden aranmış, EŞİ TARAFINDAN UYUYOR OLDUĞU bildirildiği halde YALANCILIKLA SUÇLANMIŞ, eşine karşı hem YALANCILIK hem de kadın olması sebebiyle küçük düşürücü ithamlarda bulunulmuştur. İddianın muhatabı olan kişi (ŞEKİP MOSTUROĞLU) telefona bağlandığında ise AHMET ÇAKAR isimli yorumcu, muhataba CANLI YAYINDA yalancı demiş,”adam gibi konuş”diye bağırmış kendisine “ULAN” “LAN” gibi kelimelerin yanında “beddualar etmiş”, bununla da yetinmeyerek kendisini “halen yargılaması devam eden dosya olmasına rağmen Fenerbahçe’yi rezil etmekle, ailesini rezil etmekle, Avukatlık mesleğini rezil etmekle”suçlamıştır. Yani peşinen suçlu ilan etmiş ve bu görüşünün arkasında durarak manevi duygularına saldırmıştır.
Oysa 6112 sayılı Kanunun “yayın hizmeti ilkeleri” Bölümünde yer alan 8. Maddesi “i” bendi “Suçlu olduğu yargı kararı ile kesinleşmedikçe hiç kimse suçlu ilân edilemez veya suçluymuş gibi gösterilemez; yargıya intikal eden konularda yargılama süresince, haber niteliği dışında yargılama sürecini ve tarafsızlığını etkiler nitelikte olamaz.”
Denildiği halde, bu hususlar hiçe sayılmıştır. Halen yargılaması devam eden ve suçlu olduğu kesinleşmemiş kişiler aleyhinde, Tüm Türkiye’nin gözleri önünde bu ithamların yapılması, insan özgürlüklerine, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmelerinde korunan haklara ve Başkanlığınızca yürütülen bu kanuna açıkça aykırılık oluşturmaktadır.
Bu kişiler, sadece bu yayında değil hemen her yayında, davaları devam eden kişileri suçlu göstererek hem “masumiyet karinesini” ihlal ettikleri gibi, toplumu kışkırtan yayınlar yaparak halkın kin ve düşmanlığa sevkini sağlamaktadır.
Reyting uğruna, devam eden yargılama hakkında bu denli konuşularak yargıda bulunulması, adil yargılanma hakkını da ihlal etmektedir. Hiç kimse veya kurum, yargıda kesinleşmedikçe suçlu ilan edilemez ilkesi BU KİŞİLERİN UMURUNDA DEĞİLDİR. “ben konuşurum kardeşim kimse de engel olamaz” diyerek yargıyı, kanunları ve sizin gibi denetim makamları hiçe saymaktadırlar.
Bir diğer örnek ise, yine Pazar geceleri TV8 de yayınlanan TELEGOL isimli programdır. Bu programda yer alan kişilerin – ERMAN TOROĞLU, SERHAT ULUEREN, GÖKMEN ÖZDENAK, KAYA ÇİLİNGİROĞLU gibi şahısların, toplumun önündeki değerleri zaten malumdur. Fakat programlarında yaptıkları yayınların yukarıda bahsettiğim kanun ve toplumsal ahlak değerlerini hiçe saydığı da kuşkusuzdur.
TELEGOL isimli programın 9 Eylül 2012 tarihli programında (23.00), yorumculardan GÖKMEN ÖZDENAK’IN hiçbir dayanağı olmayan iddiasıyla, FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ BAŞKANI, bir düğün kisvesi altında DEVLETİN İÇİŞLERİ BAKANI, ADALET BAKANI VE SAVUNMA BAKANI İLE bir araya gelerek, hali hazırda devam eden ve Yargıtay’da olan dosyanın “HALLEDİLMESİ” için bir araya geldikleri, bu işin içinde toplumun önde gelen hukukçularının olduğu “KAPALI KAPILAR ARDINDA PAZARLIKLAR YAPILDIĞI” iddialarını programlarına taşımış ve saatlerce konuşmuşlardır.
Bu kişiler, artık had ve sınır tanımaksızın kişilere, yargıya saldırdıkları gibi, artık devletin bakanlarına da saldırmakta, cüretlerini her gün kat ve kat arttırıp toplumun tüm değerlerine fütursuzca saldırmaktadırlar.
Yukarıda bahsettiğim, SPOR PROGRAMI OLMASINA RAĞMEN TEK KARE DAHİ FUTBOL GÖRÜNTÜSÜ OLMAKSIZIN ve spor adına hiçbir yorum yapılmadan İNSANLARIN VE TOPLUMUN MANEVİ DUYGULARINA, KİŞİLERİN ONUR VE ŞAHSİYETLERİNE ve yasalarla korunan İNSAN HAKLARINA saldırmayı kendilerine hak bulmaktadırlar.
Bu gibi yayınların denetlenmesi için kurulan KURULUNUZ ve kurulun işleyişini belirleyen 6112 sayılı Kanun bu kişilere NEDEN tesir etmemektedir.
İnsanları ve kurumları açıkça SUÇLU ilan eden, her gece KÜFÜRLERİN HAKARETLERİN gırla gittiği bu canlı yayınlanan programlarda yer alan yorumcular toplumu kin ve düşmanlığa sevk etmekte, kişilerin şeref namus ve değerlerine saldırmakta, söylemler ile kötü örnek olmakta ve devam eden yargılamaları etkileyecek beyanlarda bulunmaktadırlar.
TALEP                 :
Bu sebeplerle defalarca uyarılar almış bu programların artık tahammül edilemez seviyelerde ŞAHSIMI, AİLEMİ, toplumu ve kişileri rahatsız ettiği açık olduğundan KURULUNUZ KARARI VE İLGİLİ YASA MADDESİNİN İHLALİ GEREKÇESİYLE yayından kaldırılmasını Yüksek Kurulunuzdan  talep ederim. Saygılarımla
ŞİKAYET EDEN
(AD SOYAD İMZA TARİH)
RTÜK ADRES, TELEFON, MAIL ve FAKS BİLGİLERİ;



İstanbul Bölge Temsilciliği
Adres: Vefabey Sokak No: 10 Gayrettepe / İSTANBUL
Telefonlar:
Santral       : 0 (212) 275 91 73 - 275 99 99
Faks          : 0 (212) 288 07 28
e-posta       : rtukistanbul@rtuk.org.tr
Murat SOYSAL (Bölge Temsilcisi) 0 (212) 275 99 81
ONLINE ŞİKAYET FORMU ile dilerseniz online olarak şikayetinizi iletebilirsiniz.
Ayrıca https://twitter.com/RTUKONLINE twitter adresine yoğun şekilde yorum yazarak, şikayetlerinizi bildirebilirsiniz.
Haydi 12 Nu

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-