-

Başbakan Erdoğan:"Yargıya gerekenleri söyledik, yargı da gereğini yapıyor"

7 Eylül 2012 Cuma yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Terör konusunda CHP ve BDP'yi sert dille eleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BDP'lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili konuştu: Yargıya zaten gerekenleri söyledik, yargı da gereğini yapıyor, biz de Parlamento'da gereği neyse onu yapacağız



Başbakan Erdoğan, sosyal medya kullanılarak bazı kesimlerce, ''yok burası işgal altında, burası terk edilmiş'' şeklinde yalan haberler yapıldığını vurgulayarak, ''Utanır insan, ayıptır. Şu anda bu ülkede, bizim 1 metrekaremizin bizim kontrolümüzün dışında olduğunu hiç kimse söyleyemez'' diye konuştu.
İsim vermeden BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı eleştiren Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: ''Siz, bölücü terör örgütünün uzantısının eş başkanının söylediğine bakmayın. Kendisinde yüz olsa Parlamento'ya değil, Kandil Dağı'na çıkması gerekiyor ama yok. Sen, bu milletin temsilcisi değilsin, utanmadan, sıkılmadan hangi yüzle geliyorsun da bu parlamentoda yemin ediyorsun. Çünkü bunların içi başka, dışı başka. '400 kilometre karenin bölücü terör örgütünün kontrolünde' olduğunu söylüyor. Tamamen terbiyeden muaf ve bu ülkenin değerlerinden uzak bir anlayıştır. Bu insanlar bu ülkede yönetime talipler olabilecek bir şey mi? Bunlar bu ülkede hiçbir zaman o bekledikleri o beklentilerine ulaşamayacaklardır. Her geçen gün eriyip yok olmaya mahkumdurlar. Eğer kendilerine çok daha rahat yer arıyorlarsa kendilerine adres verdim, Kandil'e gitsinler, ama bu Parlamento'nun içinde mücadele edeceklerse Anayasa ne emrediyorsa, hukuk neyi emrediyorsa o çerçevede hareket etmeye mecburdurlar. Etmedikleri takdirde de şu anda kendileri... Yargıya zaten gerekenleri söyledik, yargı da gereğini yapıyor, biz de Parlamento'da gereği neyse onu yapacağız."

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-