-

Afyon'da Ataköy'deki meydana gelen patlamanın ilk görüntüleri

6 Eylül 2012 Perşembe yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Ataköy'deki 500. İstihkam Ana Depo Komutanlığı Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'ndaki mühimmat deposunda, patlama meydana geldi.

Patlamanın ardından yangın çıkarken, kısa süre sonra bir patlama sesi daha duyuldu.

Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve sivil savunma ekibi sevk edildi. Yeni bir patlama ihtimaline karşın bölge güvenlik güçlerince kordon altına alındı.
Afyon'da şiddetli patlama!Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, "Mühimmat deposunda 5 gündür çalışma yapılıyordu. Bugün son günüydü. İlk patlamanın ardından ikinci bir patlama daha meydana geldi. İçeride 15-20 görevli vardı. İçerideki görevlilerin sağlık durumu hakkında bilgi alınamıyor. Çünkü patlama ve yangın devam ettiği için müdahale de edilemiyor" dedi.

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ndeki yaralı askerlerden 2'sinin Emrah Uluer ve Hasan Boncuk olduğu ve sağlık durumlarının da iyi olduğu belirtildi. Diğer yandan kan vermek için hastaneye koşan Afyonkarahisarlılar uzun kuyruklar oluşturdu.

7 yaralı

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, askeri mühimmat deposundaki patlamaya ilişkin, henüz cephaneliğe girilemediğini belirterek, "Ölü olup almadığını henüz bilemiyoruz. Şuanda 4 sivil 3 asker yaralımız var" dedi.

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Duran da, patlamadan dolayı hastanelerine 4'ü asker toplam 7 kişinin acil servise başvurduğunu ve sağlık durumlarının iyi olduğunu bildirdi.

İş kazası

Patlamaya ilişkin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun Vali İrfan Balkanlıoğlu'nu aradığı, patlamanın iş kazasından kaynaklandığı bildirildi.

Balkanlıoğlu'nun Bakan Eroğlu'na, ilk bilgilere göre patlamanın mühimmat deposunda tesnif yapıldığı sırada meydana geldiği ve iş kazasından kaynakladığı şeklinde bilgi verdiği kaydedildi.

İki askerin yaralandığı patlamanın olduğu alanın bazı bölümlerinde halen yangının sürdüğü, Bakan Eroğlu'nun bölgeye yangın söndürme araçlarının sevk edilmesi yönünde talimat verdiği belirtildi.

Erdoğan bilgi aldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar'daki patlamayla ilgili, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu telefonla arayarak bilgi aldı.



Türk Kızılay'ı kan bağışı alıyor

Bu arada Türk Kızılayı'nın kan bağış otobüsü, Afyonkarahisar'da askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada yaralananlar için kent merkezinde kan bağışı alıyor.

Türk Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, patlama haberinin alınmasının ardından Türk Kızılayı Afyonkarahisar Kan Merkezi'nden 50 ünite kan, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne ulaştırıldı. Takviye amacıyla Bursa Kan Merkezi'nden 100 ünite kan da Afyonkarahisar'a ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı.

Türk Kızılayı'nın kan bağışı otobüsü de Afyonkarahisar kent meydanında gönüllü vatandaşlardan kan bağışı almaya başladı. İhtiyaç halinde bölgeye kan takviyesi yapılması için de tüm hazırlıklar tamamlandı.


0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-