-

KPSS Sonuçlarına İtiraz Etmek İsteyenler Ne Yapmalı?

17 Ağustos 2012 Cuma yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar


Şimdi de adaylar puanlarının çok düşük geldiğini belirtiyor ve eyleme hazırlanıyor. Bir çok aday da sınav sonuçlarına itiraz edeceğini belirtiyor.
Peki sonuçlara itiraz nasıl olacak?

KPSS Sınav Ve Yerleştirme Sonuçlarına İtiraz Nasıl Yapılacak?

Sınav ve yerleştirme sonucunun incelenmesini isteyen adaylar, sonuçların ÖSYM tarafından elektronik ortamda açıklandığı tarihten itibaren en geç 15 gün içinde Genel Amaçlı Dilekçe örneğini kullanarak ÖSYM Merkezine başvurmalıdırlar. Sınav sorularına ilişkin itirazlar da, soruların İnternet sayfasında açıklanma tarihinden itibaren 5 iş günü içerisinde aynı şekilde yapılmalıdır. Bu adayların inceleme masrafları karşılığı, ÖSYM’nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Güvenevler Şubesi 6028011-5013 numaralı hesabına (IBAN NO: TR 070001000830060280115013) 5,00 TL yatırdıklarını gösteren dekontu dilekçelerine eklemeleri gerekir. Dilekçe, ÖSYM Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı 06538 Bilkent/Ankara adresine ulaştırılmalıdır. Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak kaydına giriş tarihi esas alınacaktır. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile üzerinde adayın T.C. Kimlik Numarası, adresi, evrak referans numarası vb. bilgileri yazılı olmayan, imzalanmamış ve ekinde banka dekontu bulunmayan dilekçeler kesinlikle işleme alınmayacaktır.
Sınavlarda kullanılan soru kitapçıkları ve cevap kâğıtları ile ilgili imha işlemlerinde 6114 Sayılı Kanun’un ilgili hükümleri uygulanır.
KPSS Sınav Belgeleri Talep Halinde İncelenebilir mi?
ÖSYM’de bulunan her türlü sınav evrakının aslı veya fotokopisi, yargı organlarının aksi kararları olmadıkça, aday dâhil hiçbir kişi ya da kuruma gösterilmez ve verilmez.
——————————————————————————–
ÖSYM ile yapılacak her türlü yazışmada Ek-1′de verilen Genel Amaçlı Dilekçe Örneği kullanılmalıdır. Dilekçenin işleme koyulabilmesi için adayın ne istediğini açıkça belirtmesi gerekir. Dilekçe örneği üzerindeki bütün bilgi alanlarının doldurulması zorunludur, bilgi alanları eksik olan dilekçeler işleme alınmayacaktır. Aday, dilekçenin aslını ÖSYM’ye ulaştırmalıdır. Merkezimize faks yoluyla ulaştırılan dilekçeler işleme alınmayacaktır.
Bilgi güvenliğini artırmak amacıyla dilekçede evrak referans numarası belirtilmesi uygulamasına geçilmiştir. Aday, evrak referans numarasını ÖSYM’nin http://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden edinecektir. (Ek-2)
Adayın http://ais.osym.gov.tr İnternet adresinde işlem yapabilmesi için herhangi bir sınava başvuru işlemi sırasında edindiği aday şifresi’ni kullanması gerekir. Bu şifre, adayın daha sonra ÖSYM’nin internet adresinden yapabileceği tüm işlemlerde (sonuç öğrenme, Sınava Giriş Belgesi edinme, bireysel başvuru, tercih yapma, bilgilerini görme ve bazı bilgilerini değiştirme) kullanılacaktır. Bu nedenle adayın bu şifreyi unutmaması, kimseye vermemesi ve özenle saklaması gerekir. Şifresini bilmeyen ya da yeniden edinmek isteyen adaylar T.C. Kimlik Numarası yazılı nüfus cüzdanıyla şahsen ÖSYM Başvuru Merkezlerine başvurmalıdır.
Dilekçe yazılmaması gereken konular:
Adaylar aşağıda belirtilen konulardaki değişiklik istekleri için dilekçe yazmayacak, gerekli değişikliği her sınav için ayrıca belirtilecek tarihlerde http://ais.osym.gov.tr İnternet adresinde kendileri gerçekleştirecektir. Bu tarihler dışında değişiklik isteği yapılamayacaktır.
“Kimlik Bilgileri”nde değişiklik yapmak isteyen T.C. uyruklu adaylar bu isteklerini önce Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün Merkezi Nüfus İdaresi Sisteminde (MERNİS) yaptırmalıdır. Değişiklik işlemi MERNİS’te gerçekleştikten sonra, bu değişikliklerin adayın ÖSYM’deki kayıtlarına aktarılması işlemi, aday tarafından http://ais.osym.gov.tr İnternet adresinde yapılmalıdır.
“Öğrenim Bilgileri” (resmî belge gerektirmeyen), “Sınava İlişkin Bilgileri” ya da “İletişim Bilgileri” alanlarında değişiklik yapmak isteyen bir aday bu değişikliği http://ais.osym.gov.tr İnternet adresinde kendisi gerçekleştirecektir. (ÖSYS ve DGS için “Öğrenim Bilgileri” alanında yapılmak istenen tüm değişiklikler resmî belge gerektirdiğinden dilekçe yazılması gereklidir.)
Dilekçe yazılmasını gerektiren konular:
Adaylar aşağıda belirtilen konular için dilekçe yazabilecektir:
Başvuru sırasında oluşturulan Başvuru Kayıt Bilgilerinden “Öğrenim Bilgileri” alanındaki resmî belgeye dayalı olan bilgilerde (ÖSYS ve DGS için tümünde) değişiklik isteği (ÖSYS için ilgili yılın ÖSYS Kılavuzunda bulunan Öğrenim Bilgileri Değişikliği Dilekçe Örneği kullanılmalıdır.)
Yabancı uyruklu adaylar için kimlik bilgilerinde değişiklik isteği
Özürlü adaylar için sağlık kurulu raporu ile özür durumunu belirttiği, özürlü olarak sınava girme isteği
Sınav/yerleştirme sonuçlarının incelenmesi isteği (İnceleme masrafları karşılığı olarak 5,00 TL, ÖSYM’nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Güvenevler Şubesi 6028011-5013 (IBAN NO : TR 070001000830060280115013) numaralı hesabına yatırılarak banka dekontu dilekçeye eklenmelidir.)
30.10.2010 tarihinden önce gerçekleştirilen sınavlara ait yeniden Sınav Sonuç Belgesi edinme isteği (Sınav Sonuç Belgesi ücreti olarak 3,00 TL, ÖSYM’nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Güvenevler Şubesi 6028011-5013 (IBAN NO : TR 070001000830060280115013) numaralı hesabına yatırılarak banka dekontu dilekçeye eklenmelidir. 30.10.2010 tarihinden sonra gerçekleştirilen sınavlarda sınav sonuçları, adaylar tarafından http://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden edinildiğinden, adaylara Sınav Sonuç Belgesi gönderilmemektedir.)
ÖSYM BAŞKANLIĞI

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-