-

"Kerkük Türk'tür; Türk kalacak" sloganları eşliğinde konuşma

3 Ağustos 2012 Cuma yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Erbil'de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile görüşen Bakan Davutoğlu, temaslarının ardından dün sabah sürpriz bir ziyaretle Irak'ın Kerkük vilayetine geçti; 75 yıl aradan sonra Kerkük'e giden ilk Türk Dışişleri Bakanı oldu. Burada Kerkük Valisi ile ortak bir basın açıklaması yapan Ahmet Davutoğlu, "Kerkük Türk'tür; Türk kalacak" sloganları eşliğinde konuştu.

BAHÇELİ AÇIKLADI DAVUTOĞLU GİTTİ
İşte bu ziyaret MHP'nin gazetesi Ortadoğu'yu kızdırdı. Gazete, "MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Kerkük'te bayram namazı kılacağını açıklaması ve bu kente gidecek olan heyetin kamuoyuna duyurulmasının ardından AKP telaşa kapıldı. Barzani'nin ayağına giden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Başbakan'ın talimatıyla alelacele Kerkük'e gitti." dedi.

BARZANİ'DEN ALDIĞI CEVAPLARI ÖRTME UĞRAŞI
Davutoğlu'nu sert bir dille eleştiren MHP'nin gazetesi "Davutoğlu bu hamlesiyle bir taraftan MHP lideri Bahçeli'nin Kerkük'de bayram namazı kılmasının ve Irak'daki Türkmen varlığı ile kucaklaşmasının Türk milletinde oluşturduğu büyük heyecanın önünü kesmeye çalışırken, diğer taraftan Barzani'nin ayağına gitmesi ve aldığı vahim cevapların üzerini örtmeye uğraştı." sözlerine yer verdi.

BAHÇELİ'NİN ZİYARETİNİN AYRINTILARI
Bahçeli'nin ziyaretinin ayrıntıları da ortaya çıktı. Bahçeli, ziyaretin ilk gününde tarihi Danyal Peygamber Camii'nde namaz kılacak ve Musul Türkmenleriyle bir araya gelecek. Ramazan Bayramı'nın ilk günü olan 19 Ağustos'ta ise Kerkük Nur El Kebir Camii'nde Iraklı Türkmenler ile birlikte bayram namazını kılacak.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-