-

Türkiye'nin her yerinde Galatasaray'ın şampiyonluk kutlamaları

13 Mayıs 2012 Pazar yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Spor Toto Süper Lig'de 2011-2012 sezonu şampiyonu olan Galatasaray taraftarları şampiyonluk sevincini Türkiye'nin her yerinde kutluyor

0-0 biten Fenerbahçe-Galatasaray maçı sonrası, Galatasaray bayrakları ve ellerindeki meşalalerle Kızılay Meydanı'ndaki Güvenpark'a toplanan taraftarlar, şampiyonluk sevinci yaşadı. Davul zurna eşliğinde şampiyonluğu kutlayan bazı taraftarlar, renkli görüntüler oluşturdu. Takımları lehine sloganlar atan taraftarlar, zaman zaman da Galatasaray marşı söyledi.

Bazı taraftarlar ise şampiyonluk sevincini parktaki süs havuzlarına girerek kutladı. Çok sayıda taraftarın katıldığı kutlamalar sürerken, polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri aldı. Galatasaray'ın, Fenerbahçe ile deplasmanda 0-0 berabere kalarak Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğa uzanmasının ardından sarı-kırmızılı takıma gönül veren taraftarlar, Taksim Meydanı'nda şampiyonluğu doyasıya kutluyor.

TAKSİM'DE SEVİNÇ GÖSTERİLERİ
Öte yandan sarı-kırmızılı taraftarlar İstanbul'da ağırlıklı olarak Taksim Meydanı'nda toplanmaya başladı. Çok sayıda Galatasaray taraftarı şampiyonluğu, ellerinde takımlarının bayrakları, atkılarıyla kutlarken, meşalelerle renkli görüntüler oluşturdu. Taraftarlar, şampiyonluğu şarkılar ve marşlar söyleyerek kutluyorlar.

Güvenlik güçlerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı Taksim Meydanı'na, bağlantı yollarından akın akın sarı-kırmızılı taraftarlar gelmeye devam ediyor.
Galatasaraylı taraftarlar, Spor Toto Süper Lig'de mutlu sona ulaşan takımlarının şampiyonluğunu Florya'da kutluyor.

FLORYA BAYRAM YERİ
Galatasaray'ın, Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda deplasmanda Fenerbahçe ile 0-0 berabere kalarak şampiyonluğunu ilan etmesiyle, sarı-kırmızılı taraftarlar Florya Metin Oktay Tesisleri'ne adeta akın etti. Tesislerin etrafından toplanan binlerce taraftarlar, tezahürat ve marşlarla şampiyonluğu kutluyor. Daha sonra tesislerin içine alınan taraftarlar, sarı-kırmızılı takımın gelmesini bekliyor.

İZMİR'DE COŞKULU KUTLAMA
Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan karşılaşmayı İzmir'deki çeşitli kafelerde izlemeyi tercih eden Galatasaraylı taraftarlar, müsabakanın bitimiyle büyük sevinç yaşadı. Karşılaşmanın ardından araçlarıyla konvoy oluşturarak kentte tur atan sarı-kırmızılı seyirciler, coşkularını her sene şampiyonluğun kutlandığı Cumhuriyet ve Gündoğdu meydanlarında sürdürdü.

ŞIRNAK'TA TEMSİLİ KUPA
Spor Toto Süper Lig'de 2011-2012 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaraylı taraftarlar Şırnak'ta şampiyonluğu kutladı. Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan karşılaşmayı Şırnak'taki çeşitli kafelerde izlemeyi tercih eden Galatasaraylı taraftarlar, müsabakanın bitimiyle büyük sevinç yaşadı.

Karşılaşmanın ardından Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan taraftarlar temsili kupayı kaldırdıktan sonra araçlarıyla konvoy oluşturarak kentte tur attı.

ADANA'DA ŞAMPİYONLUK SEVİNCİ
Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan karşılaşmanın bitmesinin ardından çok sayıda taraftar Atatürk, Gazipaşa, Baraj Yolu ve Ziya Paşa caddelerinde sevinç gösterilerinde bulundu.

Araçlarıyla konvoy oluşturarak kentte tur atan sarı-kırmızılı taraftarlar, birçok caddede yolun trafiğe kapanmasına neden oldu. Sevinç gösterileri sırasında taşkınlık yaşanmaması için Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı çok sayıda ekip kent genelindeki meydan ve caddelerde konuşlandırıldı.

Bu arada, bazı mahallerde sevinç gösterileri sırasında ateş edildiği, mermi ve saçma isabet eden bazı evlerde maddi hasar meydana geldiği bildirildi.

YİĞİDOLAR ŞAMPİYONLUĞU KUTLADI
Sarı-kırmızılı taraftar, bayraklar, atkılar ve meşalelerle Cumhuriyet Meydanı, İstasyon ve Atatürk Caddelerine akın etti. Burada sevinç gösterilerinde bulunan ve araçlarıyla konvoy oluşturarak İstasyon Caddesi'nde tur atan sarı-kırmızılı taraftarlar, tezahüratlar eşliğinde şampiyonluğu kutladı. Taraftarların oluşturduğu konvoy, nedeniyle birçok cadde, araç trafiğine kapandı.

Sivas Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı çok sayıda ekip, sevinç gösterileri sırasında taşkınlık yaşanmaması için kent genelindeki meydan ve caddelerde önlem aldı.

Bu arada, Cumhuriyet Meydanı'ndan geçen Fenerbahçeli taraftarla Galatasaraylı taraftarlar arasında zaman zaman kısa süreli gerginlikler yaşandı.

VAN'DA ŞAMPİYONLUK SEVİNCİ
Van'da, kahvehane ve kafeteryalarda izleyen Galatasaraylı taraftarlar, maçın bitişiyle Cumhuriyet Caddesi'ne akın etti. Şampiyonluk şarkılarını seslendirerek, tezahüratlarda bulunan sarı-kırmızılı taraftarlar belediye binası önünde toplandı. Şampiyonluk sevinciyle doyasıya eğlenen taraftarlar havai fişekler patlattı. Bazı taraftarlar araçlarıyla cadde ve sokaklarda tur atıp korna çalarak kutlamaya katıldı.

Cumhuriyet Caddesini bir süre trafiğe kapatan taraftarlar, polisin uyarısıyla yolu açarak önce valiliğe kadar yürüyen taraftarlar daha sonra olaysız bir şekilde ara sokaklara dağıldı.

ESKİŞEHİR'DE OLAY
Eskişehirsporlu taraftarlar, Fenerbahçe-Galatasaray maçının bitiş düdüğünün ardından İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı ile Hoşnudiye Mahallesi İsmet İnönü Caddesi ve Vural Sokak'ta yürümek istedi. Bu sırada bazı Eskişehirsporlu taraftarlar, Galatasaray'ın şampiyonluğunu kutlayan Galatasaraylı taraftarlara tepkide bulundu. Bunun üzerine bölgede güvenlik önlemi alan çevik kuvvet ekipleri, taşkınlık çıkartan bazı Eskişehirsporlu taraftarlara müdahale etti. Polis, bazı taraftarları gözaltına aldı.

KASTAMONU
Maçın ardından Kastamonu'daki sarı kırmızılı taraftarlar Cumhuriyet, Atatürk, Yalçın, Plevne ve Kışla Caddelerinde araçlarıyla konvoy oluşturdular. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde sürdüren taraftarlar, meşale yakarken, bazı taraftarların oyun havaları eşliğinde dans etti.

ZONGULDAK
Zonguldak'ta maçı çeşitli mekanlarda izlemeyi tercih eden Galatasaraylı taraftarlar, müsabakanın bitimiyle büyük sevinç yaşadı. Karşılaşmanın ardından araçlarıyla konvoy oluşturarak kentte tur atan sarı-kırmızılı seyirciler, coşkularını kent merkezinde bulunan Madenci Anıtı ve Zonguldak Valiliği önünde sürdürdü. Bazı taraftarlarda kent merkezinde bulunan süs havuzuna girerek şampiyonluğu kutladı. Şampiyonluk kutlamaları sırasında bir taraftarın yanında buluna kurusıkı tabir edilen tabanca ile kent merkezinde sevinç gösterisinde bulunduğu sırada polis ekipleri tarafından gözaltına alındığı görüldü.

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-