-

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlık Talimatı ve Beyannamesi

31 Mayıs 2012 Perşembe yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

1. Düşünmemem gereken zamanlarda aklımı çeşitli fikirlerle doldurmayacağım. Düşünmem ve yorum yapmam istendiğinde ise “Bunun değerlendirmesini bizim büyüklerimiz yapıyordur” diyeceğim.
2. Dolu beyinle sokağa çıkmayacağım. Aklımın kabul etmediği konulara sesimi çıkarmayıp makarnamı yiyeceğim.
3. Dolu beyni boşaltma yeri olarak kullanılan televizyon kanallarını izlerken büyüklerimizin arzu ve isteklerini aklımdan çıkarmayacağım. Tek derdim hangi teyzenin hangi amcadan elektrik alabileceği olacak.
4. Ülkede yaşananları görüp de morali bozulan arkadaşlarıma “Aynı yoldan geçmişiz biz / Aynı sudan içmişiz biz” diye şarkılar söyleyeceğim.
5. Büyüklerimizin tekerine çomak sokmayacağım.
6. Mümkün olduğu kadar büyüklerimizin huzuruna çıkmamaya özen göstereceğim. Olur da huzurlarına çıkma durumum hasıl olursa sıkıntılarımı dile getirmeyeceğim. Sıkıntılarımdan bahsettiğimde “Ananı da al git” diyerek kovulacağımı aklımdan çıkarmayacağım.
7. Büyüklerimizin yanlışlarını meydanlarda dile getirirsem polis tarafından öldürüleceğimi peşinen kabul edeceğim. Polis tarafından öldürülmem durumunda bir kere bile rahmet dilenmeyeceğini, terörist ilan edileceğimi ve “Ama O’nun başbakan” olduğunu bileceğim.
8. Cebimde ekmek alacak param olmasa bile ülkemin enflasyon oranı, büyüme hızı gibi bilgilerle övünmeyi bileceğim. Cari Açık kavramını aklımdan tamamiyle çıkaracağım. Eğer Cari Açık’ın ne anlama geldiğini bilmiyorsam öğrenmeye çalışmayacağım.
9. Üniversitelerin hükümetimiz için var olduğunu bileceğim. Büyüklerimizin üniversiteleri varlıklarıyla şereflendirdiği günlerde, yetkililerimiz tarafından bana görev verilmediği müddetçe onların karşılarına çıkmayacağım. Yetkililerimizden görev aldığım takdirde rolümü iyi ezberleyeceğim.
10. Büyüklerimizle karşılaştığım anlarda bundan mutluluk duyduğum konusunda kendilerini ikna edici şekilde davranacağım. Vücudumun mümkün kıldığı kadarıyla zıplamak, hoplamak, parende atmak, amuda kalkmak ve göbek atmaktan; çökertme, misket, zeybek, horon, halay gibi oyunları oynamaktan, eğilip bükülme hareketlerini yapmaktan çekinmeyeceğim.
11. Büyüklerimizin “Sanat halk içindir” düsturunu benimseyeceğim. Büyüklerimizin hoş görmediği sanatçıların ülkeden gitmesi için elimden geleni yapacağım ve gerekli durumlarda “Gitsen ne oluuuur, gitmesen ne olur!” demesini bileceğim.
12. Özgür bir sanat ortamının ülkemizin bekası için büyük tehlike oluşturduğunun farkına varacağım. Sanatı “Türk örf ve adetlerine uygunluk” kapsamında değerlendireceğim.
13. Televizyon kanallarında gösterilen programlarda ahlaka mugayir durumlar tespit edersem, bunu devletin kurumlarına bildireceğim. Ola ki bekâr olarak birlikte yaşayan, içki içmeye yeltenen karakterler olursa derhal müdahale edeceğim. Çocuğunun sağlığı için kendini satan kadını, yengesine saran adamı, bolca tecavüz sahnelerini izlemekten ise asla çekinmeyeceğim. Onların hayatın gerçekleri olduğunu bileceğim.
14. İşçi isem güvenliğimi kendim sağlayacağım. Barınmam için hazırlanan çadırda yanarak ölebileceğimi, barınmam için hazırlanan konteynırın fırtınaya kapılıp savrulabileceğini, buz kaplı gölde boğulabileceğimi, tersanelerde kaza geçirebileceğimi, tekstil sektöründe çürüyebileceğimi, kimyasal ürünlerle sağlığımın bozulabileceğini kabul edeceğim. Bu gibi durumlardan büyüklerimizin sorumlu olmadığını bileceğim.
15. Yapılan iyi işler için “Biz yaptık”, yapılan yanlış işler için “Devlet yaptı” diyen büyüklerimizi sorgulamayacağım.
16. Eğer çocuksam okullarda, hapishanelerde, yetimhanelerde tecavüze uğrayabileceğimi; koca koca adamlara satılabileğimi aklımdan çıkarmayacağım. Tecavüze uğradığım durumlarda psikolojimi bozmayacağım. Tecavüzün acısıyla oturamadığım durumlarda bunu kimseye hissetirmeyeceğim. Eğer tecavüz sonrası vücudumda yaralar oluşursa sessiz sedasız ameliyat olacağım. Ruhumda bir yara oluşmaması için çaba sarfedeceğim.
17. Eğer tecavüze uğrarsam keyfini çıkarmaya çalışacağım. Mahkemelerimizin iş yükünü hafifletmek için tecavüzcümle evlenmeyi öneren büyüklerim olursa onları anlamaya çalışacağım.
18. Büyüklerimizin onaylamadığı sezaryen, kürtaj gibi bana özel konularda onların sözünden çıkmayacağım. Benimle ilgili her konunun büyüklerimizin sorumluluğunda olduğunu bileceğim. Tecavüze uğramam durumunda hamile kalırsam kürtaj yaptırmayacağım. Devletin tecavüz sonucu doğracak çocuğa bakacağını bileceğim.
19. En az üç çocuk yapmak için hazırlıklı olacağım, sağlığıma dikkat edeceğim. Üç çocuk yapmamı engelleyecek hiçbir düşünceye onay vermeyeceğim. Hamileysem sokakta kendime dikkat edeceğim, etliye sütlüye karışmayacağım. Aksi olduğu takdirde devletimizin polisi tarafından dövülerek çocuğumu kaybedeceğimi ve hamile isem polisin yanına yaklaşmamam gerektiğini bileceğim.
20. Çükümün/kukumun devlet tarafından istimlak edildiğini, üzerinde hiçbir hak iddia edemeyeceğimi kabul edeceğim.
21. Büyüklerimizin uygun görmediği dinleri ya da mezhepleri kabul etmeyeceğim. “Biliyorsunuz, kendisi Alevidir” dendiğinde toplulukla aynı anda “Yuuuuuh” diye bağırabilmek için kendimi geliştireceğim. Uygun görülen din dışındaki dinler ya da din karşıtı görüşleri kabul etmeyeceğimi, bunu savunan kişilere karşı kindar olmam gerektiğini bileceğim. İnsanların tinerci olmaması için çalışacağım.
22. Her yere cami yapılması konusunda büyüklerimizden desteğimi esirgemeyeceğim. Ülkemin önemli tepelerine her yerden görülebilecek camilerin yapılmasının, devletimin mensubu olmamı istediği dinin yüceltilmesi için gerekli olduğunu bileceğim. Bir ara mutlaka o camiye de gideceğim.
23. Ülkenin kurucusu olarak bilinen kişi hakkında çok fazla konuşmayacağım. Onunla ilgili övgü dolu sözler söylemenin faşistlik olduğunu ancak onu eleştirmenin demokrasi olduğunu bileceğim. Büyüklerimizin uygun gördüğü dinin, yine büyüklerimiz tarafından saygı duymam gerektiği belirtilen kişilerini kendime lider kabul edeceğim. Okyanus ötesi havasını seveceğim.
24. Hizmet’in kutsallığını kabul edeceğim.
25. Büyüklerimizin uygun gördüğü medya araçları dışında, başka medya araçlarını kullanmayacağım. Büyüklerimizin uygun gördüğü medya araçlarının zaten bana yeteceğini bileceğim.
26. Ülkedeki figüranları doğru tespit edeceğim. Ülkedeki figüranlar devletimiz tarafından öldürüldüğünde onlara takılmayacağım.
27. Talimatta belirtilmeyen konular ile ilgili yine büyüklerimizin görüşleri doğrultusunda hareket edeceğimi, yukarıdaki kurallara uymadığım durumlarda Özel Yetkili Savcı’ya karşı sorumlu olduğumu, yine yukarıdaki kurallara uymayan kişileri en yakın Özel Yetkili Savcı’ya bildireceğimi beyan ve taahhüt ederim.
Ad/Soyad
İmza

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-