Pilav Pişirme Yöntemleri
1. Kabartma yöntemi
Yarım tatlı kaşığı tuz katılmış 2 fincan suyu kaynatın, 1 fincan pirinç ilave edin, bir taşım kaynatın, tencerenin kapağını kapatın ve demlenmesini bekleyin. Bu yöntemle pişirilmiş pirincin tüm besin değerleri korunur. Düşük kalorili ve özellikle esmer pirinç bunun için daha elverişlidir.
2. Risotto yöntemi
Pirinç devamlı karıştırılarak az yağda hafif kavurulur ve devamlı sıvı ilave edilir. Pirinç ile birlikte istediğiniz sebzeyi ve eti kavurun. Pilav: 2 bardak su, 1 bardak pirinç: Sıvıyı birden dökün, tencerenin kapağını kapatın ve demlemeye bırakın. Bu yöntemle hazırlanmış pirincin aroması çok kuvvetlidir
3. Haşlama yöntemi
Pirinci 1.5-2 litre tuzlu suda haşlayın ve bir süzgece dökerek süzülmeye bırakın. Bu yöntemi daha çok pişirme torbaları içinde satılan pirince uygulanır.
-
Pilav Pişirme Yöntemleri nelerdir - haşlayarak ve kavurarak pişirme
15 Nisan 2012 Pazar
yazildi.
Tweetle
Sponsorlu Bağlantılar |
0 yorum :
Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.