-

Osman Özbek, Necmettin Erbakan'a pezevenk mi dedi - Linç Kampanyası

14 Nisan 2012 Cumartesi yazildi.
Sponsorlu Bağlantılar

Olay bir toplantıda geçiyor. Konuşmasında Osman Özbek son derece doğru tespitler yapıyor. Arapların geri kalmış köhne zihniyetini ortaya koyuyor. Türkiye'nin geleceğini bu köhne bağnaz yapıda değil; batı medeniyetinde araması gerektiğini söylüyor. Bu düşüncesini bazı örneklerle açıklıyor. 


Konuşmasının bir yerinde "Türkiye'de şeriat kanunları dışında bir kanun olamaz olursa dinden çıkmış olursun" sözüne tepki göstererek 


"sen kimsin bunu söylüyorsun,  dinde krallık var mı" şeklinde çıkış yaptığı sırada bu sözü sarfediyor.


Bu sözün cımbızla çekildiği, amacın kin ve intikam duygularıyla bağnaz zihniyetin kendi gibi olmayanları linç etmek istemesi olduğu açıkça görülüyor.


Osman özbek müslüman olduğunu  bundan gurur duyduğunu nefret ettiği şeyin aslında  yobazlık olduğunu açık bir şekilde dile getiriyor. Buna Rağmen şu günlerde linç edilmeye devam ediliyor





28 Şubat’ın en hızlı günleridir. Asker, siyasetçi gerilimi en üst seviyede devam etmektedir, öylesine çığırından çıkmıştır ki ilişkiler, Erzurum Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Osman Özbek'in Başbakan Erbakan'a 'peze...k' demesine kadar varmıştır.
Tuğgeneral Osman Özbek, Erbakan'a 'pezev..k' der. Aradan zaman geçer Refahyol Hükümeti devrilir. Abdullah Gül, Erbakan'ın odasını toplar, sümenin altını kaldırır ve... 

Haluk Örgün/Nokta Dergisi

Başbakan'ın Masası (Sümenaltı) !



Normal şartlar altında anında mahkemeye verilip
 cezalandırılması gerekiyordu bu devlet görevlisinin. Manşetler bu konuşmayla dolup taşıyordu. Ama hükümet cephesinden tık yoktu. Dönemin politikacıları “beni bağlamaz “ havasındaydı.

Hasan Celal Güzel bu sessizlik karşısında, olanca kızgınlığıyla dönemin Devlet Bakanı Abdullah Gül’ü arar ve “yaşananlar karşısında hükümetin sessizliğini sorar”, konuşmanın sonunda Gül gerekeni yapacaklarını ve hemen Başbakanla görüşeceğini söyler.

Abdullah Gül, Hasan Celal Güzel’i telefonla arar ve Başbakan Erbakan’la görüştüğünü, general hakkında soruşturma ve görevden alınmasıyla ilgili yazıyı Başbakan Erbakan’ın imzaladığını söyler. Sonrasında 28 Şubat muhtırasıyla hükümet istifa eder, hatta Tuğgeneral Osman Özbek Tümgeneralliğe terfi eder.

Hasan Celal güzel telefon konuşmasını unutmamıştır. Abdullah Gül’ün imzalanmayan yazıyı imzalandı diyebileceğine hiç ihtimal vermez. İlk karşılaşmalarında Abdullah Gül’e o günü sorar.

Gül biraz mahcup ama söylediklerinden emin bir şekilde olayın devamını anlatır;

“Hükümetin istifasının ardından Başbakan’ın odasını toparlıyordum, kişisel eşyalarını ve evraklarını alıyordum. Başbakan’ın masasında sumenin altını kaldırdığımda benim yanımda imzaladığı o yazıyı gördüm. Evet Erbakan hoca benim yanımda imzalamış ama, yazıyı Genelkurmaya göndermemiş.”

0 yorum :

Lütfen Yorumunuzun anlaşılır ve imla kurallarına uygun olmasına dikkat ediniz.

-